Hot op Instagram: de Franse kunstschaatser Kévin Aymoz

Hier zijn mooiste foto's

Leestijd: < 1 min

Hij danst over het ijs alsof het niets is en is over een kleine maand te zien tijdens de Olympische Winterspelen in Beijing: de Franse kunstschaatser Kévin Aymoz. Hij heeft een heftige periode achter de rug vol blessures en kwam en passant ook nog uit de kast. Wij namen even een kijkje op zijn Instagram-account, dit zijn z’n mooiste foto’s.

De 24-jarige kunstschaatser Kévin Aymoz won in 2019 voor het eerst brons tijdens de nationale kampioenschappen in zijn geboorteland Frankrijk. In datzelfde jaar werd hij vierde bij de Europese kampioenschappen. In 2020 was er vanwege corona geen competitie en het jaar erna kon Aymoz twee maanden lang niet trainen vanwege een sporthernia.

Documentaire

Maar nu is hij helemaal klaar voor de Olympische Winterspelen in Beijing. In de tussentijd maakte Aymoz bekend dat hij gay is. Afgelopen zomer was hij naast vijf andere atleten te zien in de documentaire Faut Qu’on Parle (We moeten praten), die gaat over homoseksualiteit in de sportwereld.

In Beijing neemt Aymoz het onder meer op tegen zijn landgenoot Guillaume Cizeron, die ook openlijk gay is. Over hem een andere keer misschien meer, deze keer zetten we Aymoz in het Instagram-zonnetje. Dit zijn z’n mooiste foto’s.

Powered by Labrador CMS