Wie Mariah Carey een beetje heeft gevolgd, weet dat ze een huis vol walk-in closets heeft die allemaal volhangen met honderden, misschien wel duizenden galajurken, haute couture-stukken, glitteroutfits en meer. Ooit bespraken we een aflevering van MTV Cribs, waarin te zien was hoe Mariah zich per scène in een nieuw setje stak. Dat de zangeres dol is op kleding, is dan ook een understatement.

Iconische kerstmuts

Leuk dus, dat Vogue haar heeft gevraagd voor de YouTube-serie waarin sterren terugblikken op hun meest iconische looks. Ze staat nogal lang stil bij een vrij eenvoudige deux-pièces van Chanel, die iemand van haar heeft gejat. Waarom ze die outfit terug zou willen is de grote vraag: van alle Mariah Carey-outfits was dit nou juist een vreselijk saai voorbeeld.

Afijn, door naar de Christmas Album perstournee in 1994, het jaar waarin ‘All I Want for Christmas Is You’ uitkwam. Zo kennen de meeste mensen Mariah Carey: in een rode ski-outfit met een kerstmuts op haar hoofd. Niet per se heel chique, maar wél iconisch.

Kledingwissel onder water

Over iconisch gesproken: dat is de video van ‘Honey’ uit 1997 zeker. Hierin wordt Mariah gekidnapt door schurken, waarna ze er eentje in elkaar slaat en vanaf een balkon in een zwembad springt. Dan volgt er een kledingwissel ín het zwembad, waarbij de zangeres is gehuld in een huidkleurige bikini.

Tussendoor beantwoord Mariah vragen. Of ze zichzelf ziet als een diva, bijvoorbeeld. “Absoluut niet! Waarom vraag je mij dat eigenlijk? Ik heb geen idee waar je het over hebt!”

Zeemeerminnenjurken

Vervolgens scrollen we door naar 2015, waar Mimi haar ster op de Hollywood Walk of Fame onthult. Mariah is inmiddels in de zeemeerminnenjurkenfase beland, waarvan ze er tijdens de opname van de Vogue-terugblikvideo ook eentje aan lijkt te hebben.

Het hoogtepunt op dat vlak is een jurk waarin Mariah zich niet kan bewegen omdat die van metaal is. Ze is door een aantal mannen naar een plek op het podium gedragen, waarna de sleep van de galajurk om haar heen is gedrapeerd. “Dat is typisch mij: the drama of it all!”