Rotterdam Pride dit jaar voor het eerst op Coolsingel

Leestijd: < 1 min

De Coolsingel vormt dit jaar het centrale hart van de festiviteiten rondom Rotterdam Pride. Het meerdaagse festival is niet in september, maar middenin de zomer. Dit komt door de komst van Roze Zaterdag naar Rotterdam.

Tot dusver was het Schouwburgplein de centrale locatie voor Rotterdam Pride. Maar nu is gekozen voor de Coolsingel. Van 17 tot 27 juni zijn er allerlei Pride-vieringen in Rotterdam.

Pride Walk

Op zaterdag 18 juni wordt de Coolsingel speciaal voor Pride ingericht, met toestemming van de gemeente. “Geweldig dat we hier met de gemeenschap feest mogen gaan vieren”, zegt Bey Cil, voorzitter van de Rotterdam Pride, in het AD. “De Coolsingel is dé plek waar Rotterdammers elkaar treffen voor bijzondere evenementen.”

Op 18 juni vindt bovendien de traditionele Pride Walk plaats. Met deze wandeling dwars door de stad vragen de organisatoren aandacht voor emancipatie en acceptatie. Deze eindigt hoogstwaarschijnlijk ook bij de Coolsingel, al moet de route nog worden uitgestippeld.

Roze Zaterdag

Sinds 2014 is Rotterdam Pride een jaarlijks evenement in september. Door corona konden veel festiviteiten de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Dit jaar zijn de festiviteiten niet in september maar in juni, omdat Roze Zaterdag in Rotterdam wordt gehouden.  

Meer weten? Hou Rotterdam-pride.com in de gaten voor updates.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS