Janey is hiermee de eerste Nederlandse queen ooit die meedoet aan een internationaal seizoen van de Drag Race franchise. 

Enorme eer

“Om als eerste Nederlandse queen gevraagd te worden voor een internationale Drag Race is natuurlijk een enorme eer. Ik heb tijdens de opnames zoveel geleerd van RuPaul en de andere deelnemers. De hele ervaring is er een die ik nooit meer zal vergeten.” Aldus Janey Jacké.

In RuPaul’s Drag Race: UK versus the World strijden in totaal negen queens, die eerder deel hebben genomen aan diverse seizoenen van RuPaul’s Drag Race over de hele wereld, tegen elkaar. In de spin-off zijn naast Nederlands trots Janey Jacké ook queens te zien uit Amerika, Canada en natuurlijk het Verenigde Koninkrijk.

RuPaul zal net als in Drag Race UK fungeren als host en hoofdjurylid. Hij wordt hierin bijgestaan door bekende gezichten van de show, zo zien we onder andere Michelle Visage, Graham Norton en Alan Carr weer plaatsnemen achter de jurydesk. 

Over Janey Jacké

Janey Jacké is afkomstig uit Volendam, verhuisde op jonge leeftijd naar Amsterdam om haar stempel te drukken op de Nederlandse dragscene. Met haar deelname aan de Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race; Drag Race Holland eindigde zij als tweede. Hier is haar Instagram-account.

Andere queens die meedoen, zijn Cheryl Hole, Blu Hydrangea, Baga Chipz,Pangina Heals, Jujubee, Mo Heart, Jimbo en Lemon. 

De serie is vanaf 1 februari te zien op de BBC3, BBC iPlayer en via World of Wonder.