Roze Filmdagen viert het jubileum met een feestelijke 25e editie in 2022. Als grootste, langslopende en meest succesvolle lhbtq+ filmfestival van Nederland, biedt Roze Filmdagen ook dit jaar weer een breed en inclusief aanbod aan films, documentaires en korte films met een lhbtq+ context.

De data van het festival zijn bekend; van 10 tot 20 maart 2022 worden bij Roze Filmdagen verhalen vertoond waarin de lhbtq+ gemeenschap zichtbaar is en waarmee iedereen zich kan identificeren. Om alvast een indruk van Roze Filmdagen 2022 te kunnen geven, zijn de eerste titels bekendgemaakt. 

DEATH AND BOWLING
Een Noord-Amerikaanse film, toont twee trans mannen die elkaar ontmoeten op de begrafenis van de gewaardeerde aanvoerder van de Lavender League, een community bowling club voor oudere lesbiennes. Rouw en verlangen lopen in elkaar over, terwijl het overlijden van een queer matriarch de achtergebleven community verandert.

DESERTO PARTICULAR
Een film die gaat over de zoektocht van een onteerde politieman naar een echte ontmoeting met zijn internetliefde. Dit drama is de Braziliaanse Oscarinzending voor Beste Internationale Film van 2022.

MA BELLE, MY BEAUTY
Deze film vertelt het verhaal van een verassende reünie in Zuid-Frankrijk van twee vrouwen die eerder elkaars polyamoreuze geliefden waren.

FIREBIRD
Een Ests-Britse productie, speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog en gaat over een verboden liefdesdriehoek tussen een soldaat, een vechtpiloot en zijn vrouwelijke kameraad.

FINLANDIA
Een Mexicaans-Spaanse film, waarin een verwoestende aardbeving Oaxaca treft, waarna niks meer hetzelfde zal zijn in het leven van de Muxes, het zogenoemde derde gender

SWEETHEART
Deze film gaat over de ongemakkelijke en milieubewuste tiener AJ. In deze Britse film wordt ze door haar saaie familie meegesleept naar een vakantiepark aan de kust, waar ze verliefd wordt op de sprankelende kustwacht Isla.

Hou de website van Roze Filmdagen in de gaten voor updates. 

Coverbeeld: Firebird