Met vlinders in de buik, misselijk van jaloezie, vermoeid van de sleur, op zoek naar spanning of boos om de kleinste dingen… Stellen bespreken in het VPRO-programma Naar bed hun relatie vanuit de meest intieme plek van het huis: hun eigen bed. Iedere week glijden we mee tussen de lakens van een aantal koppels, om zo een kijkje te krijgen in hun relatie. 

Veel verschillende paren

In Naar bed vertellen stellen vanuit hun bed tot in detail over hun relatie en de kwaliteit daarvan. Iedere aflevering zijn steeds weer verschillende paren - oud, jong, monogaam, polyamoreus, veertig jaar getrouwd of net verkering - openhartig over het nodige 'onderhoud' aan hun relatie. Hoe doen we dat eigenlijk allemaal? Het hebben én houden van een relatie.

In de eerste week van Naar Bed vertellen de mannen Axe en Robin onder meer dat hun relatie begon met veel leugens. Caroline en Jan geven een kijkje in hun leven; zij geven elkaar niet altijd de ruimte die ze anderen voorschrijven in hun tantralessen. Voor Ronald en Caroline is het innerlijk belangrijker dan het uiterlijk. Nancy en Dexter vertellen over een heel leven dat er helaas niet mocht zijn. En Jerry ziet soms liever zijn nieuwe schoenen dan zijn man Ruud als hij zijn ogen opent in de ochtend.

Verlangens en vertrouwen

In een eerlijk gesprek tussen geliefden worden verlangens, verhoudingen, vertrouwen, ruzie en intimiteit besproken. En daarmee wordt de kijker een spiegel voorgehouden die hem misschien meer leert over zichzelf dan over de koppels...

Bekijk hier alvast de trailer.

Naar bed: maandag 24 januari, 21.45/21.55 uur, VPRO, NPO 3 
(in vier aansluitende weken van maandag tot en met donderdag, zestien afleveringen)

Coverbeeld: Maarten Kramer / VPRO