Nieuwe muziek: Charlie Puth verandert in een hunk en FKA Twigs is terug

De mooiste nieuwe video's op een rijtje

21 januari 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Geinige nieuwe video wel, van Charlie Puth. De zanger verandert van een chips etende couch potato in een hunk als hij door een fitnessinstructeur zijn tv-scherm wordt ingetrokken. Er zijn meer nieuwe video’s, deze week. Van FKA Twigs, Tindersticks, de Nederlandse Joachim, Balwako en meer…

FKA Twigs – ‘Meta Angel’

Deze week verraste FKA Twigs met een avontuurlijke mixtape, Caprisongs, waarop in een reeks nieuwe tracks heel veel gasten waren te horen, van The Weeknd tot Shygirl en Jorja Smith. ‘Meta Angel’ doet ze helemaal alleen. In de video, die lijkt op een fragment uit een realityshow, wordt de zangeres getroffen door een pijl.

Balwako – ‘I Lost Myself’

De van oorsprong Poolse queer artiest Balwako komt met een uptempo dancetrack, waarvan de video is gemaakt door fotograaf en filmmaker Mike Pasarella. Petje (Baretje?) af voor de styling van de zanger.

Boy Harsher – ‘Machina’

De Jaren tachtig zijn nooit ver weg bij Boy Harsher. Ook ‘Machina’ klinkt alsof het ergens in 1982 is opgenomen. Mariana Saldaña is te gast op de track, waarvan de video een gastrol in petto heeft voor een zilverkleurig gebodypainte bodybuilder.

Joachim – ‘Winterdip’

Afgelopen maandag was het Blue Monday, de derde maandag van januari - wat zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar zou moeten zijn. Of je daar nu in gelooft of niet: iedereen kan wel een opkikker gebruiken. Daarom maakte muzikant en leraar Nederlands Joachim Boas speciaal voor Blue Monday het lied ‘Winterdip’. Het is een vertaling van ‘Valley Winter Song’ van Fountains of Wayne.

Aluna, Diplo & Durante – ‘Forget About Me’

Marie-Antoinette, eat your heart out! Wat een heerlijk uitzinnige video hebben Aluna, Diplo en Durante gemaakt voor ‘Forget About Me’. Aluna zit in haar kasteel taartjes en druiven te eten en legt intussen contact met een andere, virtuele wereld. Terwijl haar eigen wereld eigenlijk al prachtig genoeg is, met al die bloemen overal. Ze. Heeft zelfs een klokkenkamer in dat kasteel. Maar is haar wereld wel zo echt? En waar haal je zulke nagels!?

Charlie Puth – ‘Light Switch’

Lekker beatje, wel. Video is ook grappig, met een chips vretende baardmans die een aerobics-video zit te kijken en zijn tv wordt ingelokt om mee te doen.

Tindersticks – ‘Both Sides of the Blade’

De prachtige stem van zanger Stuart Staples is stemmig ingebed op de klanken van piano en viool. Wat een prachtige nieuwe single, met een video waarin een vrouw te zien is die zichzelf scheert.

Shenseea & Megan Thee Stallion – ‘Lick’

Hip hop-video’s zie je niet vaak in deze rubriek, maar voor Megan Thee Stallion maken we graag een uitzondering. Deze keer is ze samen met Shenseea te zien in een kleurrijke video.

Maluma – ‘Cositas de la USA’

Altijd weer een verrassing hoe Maluma er nu weer uitziet in zijn nieuwe video. Platinablond met een scherpe rand in z’n haar, een getinte zonnebril en een een baardje en om zijn nek een schakelketting. De ‘Roodkapje-look’ aan het einde is helaas wat minder…

Christina Aguilera & Ozuna – ‘Santo’

Xtina zit in een Spaanstalige periode en dat klinkt behoorlijk lekker. Op ‘Santo’ is Ozuna te horen, en de video lijkt op een fantasy-serie op Netflix.

Sabrina Claudio – ‘Put on Repeat’

Sabrina Claudio kenden we nog niet, maar in de video voor ‘Put on Repeat’ omringt ze zich met een groep mannelijke dansers die niet alleen haar, maar ook elkaar erg leuk vinden. Dit jaar staat Sab trouwens in het voorprogramma van The Weeknd.

Galantis x Lucas & Steve x Ilira – ‘Alien’

De video voor ‘Alien’ begint vrij eenvoudig, met een aantal dansers in outfits die lijken op wat mensen dragen die in een ziekenhuis werken. Maar halverwege gaan ze los. Let op de blonde jongen in de jarretelles.

Trentemøller – ‘No More Kissing in the Rain’

In het donker is alles beter. Dat schrijft Trentemøller onder de video van ‘No More Kissing in the Rain’, op YouTube. Het is een fraaie synthwave-track met beelden van twee jonge mensen die niet zo goed weten waar ze het zoeken moeten. Niet in de McDonald’s in ieder geval, waar het meisje haar frietjes zo te zien niet lekker vindt.

Sorana & David Guetta – ‘redruM’

Met haar nineties looks lijkt Sorana als twee druppels water op zangeres Whigfield, maar dan met een futuristische twist. En de video oogt als een bad trip.

Jenny Hval – ‘Year of Love’

Voor haar nieuwe album Classic Objects gaat Jenny Hval wat meer richting pop, maar ‘Year of Love’ klinkt nog net avantgarde genoeg om op te vallen. Er zit een mooie opbouw in de track en de video is lekker arty.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau