Olly Alexander was vorig jaar te zien in de vijfdelige serie It’s a Sin, die gaat over de levens van vijf jonge mensen in Londen ten tijde van het dieptepunt van de hiv- en aidscrisis. De serie kreeg wereldwijd lof toegezwaaid en is inmiddels genomineerd voor een GLAAD-award.

Kieskeurig

In een interview met NME vertelt Alexander nu dat hij de smaak van het acteren te pakken heeft, maar dat hij wel kieskeurig is. “Er wordt een hoop goeds gemaakt, maar iets goeds met een gay personage dat ik zou kunnen spelen? Dat zie ik niet zo vaak voorbijkomen.”

Hij vervolgt: “Mijn interesse wordt gewekt als het een rol is van een sexy iemand met magische krachten. Het liefst zou ik een erotische superheld spelen.”

Te sexy

In het interview blikt Alexander ook nog even terug op zijn nieuwjaarsconcert, waarop 179 klachten binnenkwamen van BBC-kijkers omdat de zanger er ‘te sexy’ zou hebben uitgezien. Eerder zei hij al dat hij de volgende keer zou mikken op ‘minstens tweehonderd klachten’. Daar voegt hij nu aan toe: “Al ik een paar homofobe mensen kwaad heb gemaakt, vind ik dat alleen maar goed.”

Alexander erkent dat hij een voorbeeldfunctie heeft voor de queer gemeenschap. “Ik heb het geluk een bekende popster te zien en wil er alles aan doen om een trots voorbeeld te zijn voor de lhbtq-gemeenschap. Dat speelt altijd door mijn hoofd en ik wil geen fouten maken.”

Bron: Attitude