Perfect Strangers is een remake van de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti uit 2016. In de film is te zien hoe zeven vrienden tijdens een diner besluiten alle berichten en gesprekken met elkaar te delen die zij binnenkrijgen op hun telefoon.

Alles op Tafel

Vorig jaar kreeg de film nog een Nederlandse remake, Alles op Tafel. Nu is er sinds 20 januari een Arabische versie van de film te zien op Netflix, onder de naam Perfect Strangers. In met name Egypte zijn conservatieve politici woedend over de film. Zij stellen dat de homoseksualiteit en de ontrouw die in de film voorkomen, de samenleving mogelijk kunnen ontwrichten.

Ook is er veel kritiek op de scène waarin de Egyptische filmster Zaki zijn onderbroek uittrekt – iets dat overigens buiten beeld plaatsvindt.

Moreel verwerpelijk

Op Twitter gaan Egyptische kijkers ook los op Perfect Strangers. Daar wordt geschreven dat de film ‘moreel verwerpelijk is’ en de ‘Arabische wereld westerse ideeën wil opdringen’. Sommige kijkers eisen dat Netflix de film verwijdert en dat alle makers worden vervolgd.

Het gebeurt vaker dat films niet door de censuur komen in het Midden-Oosten, omdat deze lhbtq-personages laten zien. Recentelijk waren dat nog West Side Story van Steven Spielberg en de Marvel-film Eternals.

Niet gekeurd

Waarom Perfect Strangers dan wel door de censuur is gekomen? Omdat die op Netflix is te zien en in tegenstelling tot bioscoopfilms niet hoeft te worden gekeurd.

Bron: RTL Nieuws