Nieuwe muziek: in bad met Ricky Martin en Emeli Sandé vraagt om heldere dagen

En video's van Grimes, FKA Twigs en meer

28 januari 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Na weken grijs weer smachten de mensen naar een sprankje zon. Die komt er, mede dankzij ‘Brighter Days’ van Emeli Sandé. Ricky Martin gaat badderen in zijn nieuwe video en er is nieuw werk van FKA Twigs, Grimes en meer.

Emeli Sandé – ‘Brighter Days’

De zon breekt spontaan door als je de nieuwe single van Emeli Sandé beluistert. Het enthousiasme knettert uit je speakers en het gospelachtige koor maakt het helemaal af. “Don’t you worry, there’s still hope left!”

Darren Hayes – ‘Let’s Try Being in Love’

Met Savage Garden scoorde Darren Hayes in de Jaren negentig hits met ‘To the Moon and Back’ en ‘Truly, Madly, Deeply’. Destijds was hij niet zo gelukkig, vertelt hij in een interview met Attitude. Hij was op de toppen van zijn roem, maar kon zichzelf niet zijn. Hoe anders is dat nu. Inmiddels is Hayes 49 jaar en out en proud. In zijn nieuwe video speelt Scott Evans zijn love interest, en dat ziet er prachtig uit.

Franz Ferdinand – ‘Curious’

Op 11 maart verschijnt Hits to the Head, het greatest hits-album van Franz Ferdinand. Naast klassiekers als ‘Take Me Out’ staan er ook nieuwe tracks op, waaronder deze single. Curieus is zeker de outfit van zanger Alex Kapranos. Sinds wanneer dragen rockers ‘flares’?

FKA Twigs – ‘Jealousy’

Vorige week verscheen de nieuwe mixtape van FKA Twigs, Caprisongs. De liedjes daarop zijn wat lichter van toon dan we van haar gewend zijn en bovendien doen er een hoop collega’s aan mee. Op ‘Jealousy’ is Rema te horen. Het concept van de video is eenvoudig doch geraffineerd: de danseres danst te midden van een groep vrouwelijke dansers.

Grimes – ‘Shinigami Eyes’

Wat maakt Grimes er weer een fantastische futuristische freakshow van in haar nieuwe video. Haar nagelstylist heeft overuren gemaakt, haar kapper trouwens ook en vooruit, degene die verantwoordelijk is voor haar garderobe, óók. De muziek: glitterdisco.

Röyksopp & Marc Reisbig – ‘The Downfall’

Zo hoor je jarenlang niets van dit Scandinavische duo en zo komen ze ineens drie weken op rij met nieuwe muziek. ‘The Downfall’ is een samenwerking met filmmaker Marc Reisbig (grappige naam). Zowel de muziek en de video zijn behoorlijk duister.

Tinashe – ‘X / I Can See the Future’

Deze hadden we vorige week even gemist, de cyberballad van Tinashe. Wat looks betreft doet ze niet onder voor FKA Twigs en Grimes hierboven.

Cuban Doll – ‘Don’t Talk’

We kenden Cuban Doll nog helemaal niet, maar daar komt nu verandering. Zie hoe ze één geheel vormt met haar interieur in vier verschillende looks, van een outfit in jungleprint tot een creatie die is gemaakt van ballonnen en Hello Kitty-poppetjes. Beetje lastig twerken is het wel, met al die toeters en bellen aan je lijf.

Anitta – ‘Boys Don’t Cry’

De liedjes van Anitta waren altijd al kort, maar deze duurt niet eens 2,5 minuut. Ook zij omarmt het eighties-geluid. Het ritme lijkt wel wat op ‘Boys Don’t Cry’ van The Cure, al is dit verder een volstrekt ander lied.

Alice Glass – ‘Love is Violence’

Excentrieke Alice maakt een soort boze Grimes-muziek. Industriële techno met een babystemmetje. De video is behoorlijk bloederig…

The Chainsmokers – ‘High’

Met een video vol special effects die zich grotendeels afspeelt in de lucht (het lied heet niet voor niets ‘High’, nietwaar?) zijn The Chainsmokers terug van weggeweest.

Ricky Martin – ‘Otre Noche en L.A.’

Tot slot Ricky Martin die wakker wordt in een hotel in L.A. en besluit een bad te nemen.

Aurora -  ‘A Temporary High’

Net als The Chainsmokers is Aurora high, zij het in haar geval slechts tijdelijk. Het is de nieuwe single van haar album The Gods We Can Touch, dat nu uit is.

Magazine 116
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau