Nationaal Songfestival

Zien: Zoenende mannen tijdens Spaanse voorronde Songfestival

Gaat het hiermee eindelijk weer eens lukken?

29 januari 2022, Roel Janssen, 1 minuut

De Spaanse popband Unique heeft zich van een romantische kant laten zien tijdens het Nationaal Songfestival in Spanje. Tijdens een optreden pakken ze elkaar vol op de mond.

Het wil maar niet lukken met Spanje tijdens het Eurovisie Songfestival. Hoewel het door de grote financiele bijdrage jaarlijks standaard in de finale staat, is het alweer acht jaar geleden dat het in de top 10 eindigden. Het winnen van het festival is al helemaal lang geleden: dat lukte Spanje voor het laatst in 1969.

Dit jaar doen ze het op een andere manier. Ze hebben voor het eerst in twee jaar weer een Nationaal Songfestival georganiseerd: Benidorm Fest. 

Zoenende mannen op het podium

Tijdens Benidorm Fest, waarvan zaterdag 29 januari de finale te zien is, strijden 13 kandidaten om een ticket naar Turijn. 

Onder hen ook boyband Unique. Met het nummer Mejores deden zij afgelopen dinsdag mee aan de eerste voorronde van Benidorm Fest. Tijdens het optreden gebeurde er wel iets heel erg leuks: twee van de leden zoenden op het podium. 

Het fragment is vanaf 2.39 te zien in de video hieronder. 

Heel veel heeft het Unique niet geholpen. Ze werden laatste in de eerste voorronde en we zien ze dus zaterdag niet terug in de finale. Die finale kun je trouwens live bekijken via de website van Spaanse zender RTVE.

Foto: Screenshot YouTube

Lees ook

Finale Songfestival: dit is de running order

Gaat Oekraïne winnen?

Wie moet er volgens jou in de Eurovision Top 250?

Geef nu je favorieten door!

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau