Dieren in het nieuws

Twee mannetjespinguïns voeden samen kuikentje op

New Yorkse dierentuin-directeur is apetrots

Leestijd: < 1 min

Eens in de zoveel tijd duikt er een pinguïnkoppeltje op dat uit twee mannetjes bestaat. Deze keer is het raak in een dierentuin in de staat New York. Elmer en Lima heten de pinguïns en ze lieten vorig jaar zien hoe zorgzaam ze voor een nep-ei zorgden. Daarom mochten ze dit jaar een echt ei uitbroeden.

Elmer en Lima zijn zogeheten Humboldt-pinguïns. Ze wonen in de Rosamond Gifford Zoo in Syracuse in de staat New York. Ze vormen al jaren een stel, iets wat niet heel ongebruikelijk is in de pinguïnwereld. Maar het is wel de eerste keer voor de verzorgers van deze dierentuin.

Die verzorgers letten altijd goed op de pinguïns die eieren uitbroeden. Sommige stellen zijn daar niet even handig in, dus dan breekt zo’n ei. De volgende keer dat het stel weer een ei heeft gelegd, laten de verzorgers dat dan uitbroeden door een pinguïnkoppel dat er zorgvuldiger mee omgaat.

Nep-ei

En hier komen Elmer en Lima om de hoek kijken. Vorig jaar waren de mannetjes aan het broeden op een nep-ei. Dat ging ze zo goed af dat ze dit jaar aan het echte werk mochten beginnen. De verzorgers gaven ze een echt ei cadeau dat afkomstig was van een pinguïnkoppel dat in het verleden heeft lopen klungelen.

Om beurten namen Elmer en Lima het ei in bescherming, totdat op nieuwjaarsdag hun kuiken werd geboren. Sindsdien ontfermen de twee zich als volleerde vaders over het jong, dat vooralsnog geen naam heeft gekregen.

Trots

Dierentuindirecteur Ted Fox is trots op zijn mannenkoppel. “Ze doen het zo goed dat ze in de toekomst nog meer eieren mogen uitbroeden.” Hij voegt er aan toe dat er allemaal verschillende manieren zijn om kinderen op te voeden. “Dat is bij mensen zo, en ook bij pinguïns.”

Bron: Huffpost.com

Powered by Labrador CMS