David is yeshivastudent. Hij worstelt met zijn seksuele identiteit en heeft een sterke band met zijn grootvader. Met zijn vader, een fysiotherapeut, is de verstandhouding minder goed. De film Minyan speelt zich af in de jaren tachtig, in New York. In het winterse Brighton Beach om precies te zijn, een wijk met veel bewoners uit Oost-Europa waardoor die ook wel Little Odessa wordt genoemd.

Jodendom en homoseksualiteit

De titel Minyan verwijst naar een groep van tenminste tien volwassen nodig zijn voor een joodse gebedsdienst. De film draait dan ook om de vraag hoe jodendom en homoseksualiteit te verenigen zijn. Terwijl David zijn seksuele identiteit probeert te ontdekken, biedt de film veel inkijkjes in de levens van een generatie mannen, met weinig uitleg of dialoog. Te zien is hoe David toenadering zoekt tot Itzik en Herschel, een homoseksueel koppel dat dit voor de buitenwereld verborgen houdt.

Eric Steel

Minyan is gemaakt door Eric Steel, die eerder de documentaire The Bridge maakte waarin suïcide centraal staat. De film draait vanaf donderdag in de bioscopen, bekijk hier de trailer.