De reboot van Queer as Folk speelt zich af in New Orleans en draait om een groep vrienden die samen een tragedie doormaakt. De eerste afleveringen worden later dit jaar verwacht.

Kim Cattrall

Eerder schreven we al dat Kim Cattrall een rol krijgt in de nieuwe Queer as Folk-serie. Dat is opvallend, omdat zij eerder een rol afwees in de reboot van een serie waar ze bekend mee is geworden: Sex and the City. In QaF speelt ze een ‘van martini’s doordrenkte socialite met trailer trash roots’.

Andere rollen die bekend zijn: die van de non-binaire acteur Jesse James Keitel, die je wellicht kent van de serie Big Sky. Ryan O’Connell, die op Netflix zijn eigen serie Special heeft, speelt een nerd die net als hijzelf een lichte hersenafwijking heeft. O’Connell is tevens scenarioschrijver en mede-producent van Queer as Folk.

Nog meer rollen

Dan is er Candace Grace (bekend van Acts of Crime), die een non-binaire professor speelt die zijn punkverleden achter zich laat om in New Orleans het ouderschap te verkennen. Devin Way (Grey’s Anatomy) speelt een chaotische charmeur met bindingsangst die na de eerder genoemde tragedie besluit om in New Orleans te blijven wonen.

Fin Argus (Clouds) speelt een highschool-haantje dat zijn gebrek aan ervaring maskeert met zijn grote mond. Johnny Sibilly (Pose, Hacks) speelt een succesvolle advocaat die zich stabieler voordoet dan hij is.

Nyle DiMarco

En dan is er Nyle DiMarco, de man die in 2015 America’s Next Top Model won. Hij communiceert in gebarentaal en was de eerste dove man die meedeed en won. Een jaar later was hij te zien in de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars, die hij ook won. In 2020 was hij betrokken bij de Netflix-serie Deaf U. Wie zijn personage is in Queer as Folk, is nog niet bekendgemaakt.

De reboot van Queer as Folk bestaat uit negen afleveringen en zal te zien zijn op Peacock, het streamingplatform van de Amerikaanse zender NBC.

Bron: Attitude