Design

Met deze vrolijke woonaccessoires wordt je huis vrolijk

Dress your home

24 mei 2022, Joline van den Oever, 2 minuten

Wat voor weer het ook is, het is thuis altijd gezellig als je je huis aankleedt met deze vrolijke woonaccessoires. Let’s party!

Pas(tel)spiegel

Wat: Piecefull Intuition
Waar: www.homestock.nl
Wat kost dat: 850 euro 

Hij heeft zijn diploma van de Design Academy in Eindhoven nog niet op zak, of student en ontwerper Pepijn Fabius Clovis brengt al zijn eerste collectie uit. De acht handgemaakte meubels uit de ‘Piecefull Intuition’-collectie voor Homestock zijn intuïtief ontstaan. Er werd niet vooraf ontworpen. Nee, al doende werd schets en eindproduct één. Het resultaat? Een speelse collectie pastelkleurige eyecatchers die elk interieur opvrolijken.

Perfect blow job

Wat: Alto kandelaar
Waar: www.buroberger.nl
Wat kost dat: 246 euro 

Spiksplinternieuw Nederlands designmerk Buro Berger trapt af met een ontwerp van niemand minder dan Dutch designer Lex Pott. De ‘Atol’-kandelaar wordt handgeblazen in Leerdam en pakt bij elke blaas-sessie weer anders uit. Doorgaans is-ie ongeveer zestien centimeter breed en elf centimeter hoog. Ook wanneer er geen kaars in de gekleurde glazen bol staat, is het object een plezier voor het oog.

Lekker pimpelen

Wat: Tint wijnglazen
Waar: www.hay.nl
Wat kost dat: 45 euro voor een set van twee

Uit wijnglas ‘Tint’ van HAY hoef je natuurlijk niet per se wijn te drinken. De sterke borosilicaat-glazen lenen zich ook uitstekend voor een bruisende limonade of een verfrissend watertje. Extra leuk is het om de verschillende kleuren te mixen en matchen: van transparant blauw, roze en geel, tot moody gray en safe transparant. Anything goes!

Spektafeltje

Wat: Pillar Marshmallow
Waar: www.klevering.nl
Wat kost dat: 109,95 euro

Het suffe imago van bijzettafeltjes wordt in één klap weggevaagd door de ‘Pillar Marshmallow’ van Nederlands interieurmerk &Klevering. Het is niet aan te raden om je tanden te zetten in dit levensgrote spekje van glasvezel, die om precies te zijn veertig bij dertig centimeter meet. Wel doen: een mooie plant op uitstallen of je chips en drankjes op deponeren terwijl je van een film geniet op de bank. Enjoy!

Lachend servies

Wat: Smiley Plate
Waar: www.thedirt.nl
Wat kost dat: 25 euro

Wat er ook wordt opgediend, bord ‘Smiley’ van ontwerper Jeroen Dijkstra tovert bij voorbaat een glimlach op je gezicht. De vrolijkaard is alleen niet helemaal dishwasher safe, dus wie geen zin heeft om de afwas te doen, geeft ’m een mooi decoratief plekje aan de muur.

Geolied

Wat: Oil Bubbles
Waar: www.groeneakker.nl
Wat kost dat: 47 euro per stuk

Architect Mikkel Lang Mikkelsen ontwierp voor Studio About een glazen olielamp die niet alleen prachtig is maar ook lekker praktisch. Je hoeft ’m alleen maar te vullen met lampenolie en je hebt er geen omkijken meer naar. De lont van de Oil Bubble brandt namelijk zo’n 1000 uur. Handig: geen kaarsvet, geen druipers, geen gedoe.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau