Nieuwe muziek: wat eten echte mannen het liefst?

Kont!

25 februari 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Ordinairder dan dit krijg je het niet: twee Rotterdammers die zichzelf 'Trie$t' noemen, hebben een lied gemaakt met de titel 'Echte Mannen Eten Kont'. Bekijk hier de video in al zijn ontluisterende glorie. Er is meer nieuwe muziek, onder meer van Röyksopp en Florence + The Machine.

The Knocks & Dragonette – ‘Slow Song’

Is dit nou een mat of niet? Gewoon lang haar met een pony? Feit is dat de protagonist in deze video er fabulous en fierce uitziet. Heerlijk liedje, overigens.

Florence + The Machine – ‘King’

Terwijl Marina haar Diamonds alweer Jaren geleden aan de wilgen heft gehangen, blijft Florence gewoon vasthouden aan haar Machine. En waarom ook niet, never change a winning team. In de video van ‘King’ speelt ze een heks die een man betovert met haar krachten, waarna de boel volledig ontspoort in een woeste dans. Of was het allemaal maar een droom?

Röyksopp – ‘This Time, This Place…’

Een zekere Beki Mari is gevraagd voor de gastvocalen op deze uitgesponnen dancetrack van het Scandinavische duo dat sinds enige tijd actiever is dan ooit tevoren. Het gekke is alleen: je hoort haar bijna niet. Pas aan het einde volgt er iets dat neigt naar zang, maar het is desondanks een prachtig nummer.

Bob Moses – ‘Never Ending’

Bob Moses is een Canadees duo dat voornamelijk deep house maakt. ‘Never Ending’ is een dromerige track met ijle zang en de video is alsof je net wakker wordt uit een diepe slaap en je probeert je droom van zojuist te herinneren.

Odesza – ‘The Last Goodbye’

Nog meer fijne electronische muziek. ‘The Last Goodbye’ is opgebouwd rond een lied van Bettye LaVette, de inmiddels 76-jarige blues-, country-, soul- en gospelzangeres. Het resultaat: geweldige opzwepende dance.

Trie$t – ‘Echte Mannen Eten Kont’

Met zo’n titel is het natuurlijk lekker makkelijk scoren: het is in vijf woorden re te or di nair. Achter Trie$t gaan de Rotterdammers Christina Curry en Kevin schuil, die zichzelf in een persbericht respectievelijk beschrijven als ‘artiest, influencer, raar wijf’ en ‘artiest/dj en producer’. Ook zeggen ze: Trie$t is net als kip: veelzijdig. Ze maken ‘vunzige housedeuntjes, lekkere reggaeton en teksten waar je oma van zou gaan blozen’. Zoals ‘Echte Mannen Eten Kont’.

Seeva – ‘Twenty-Two’

Op 22-02-2022 bracht de Brits-Aziatische queer artiest Seeva zijn single ‘Twenty Two’ uit. De romantische video toont de liefde tussen twee mannen, vlak nadat de relatie is beëindigd.

Hercules & Love Affair – ‘Grace’

Nog een queer act, en eentje die in de jaren nul van deze eeuw met een van de mooiste liefdes-anthems kwamen: ‘Blind’. Een geweldige moderne discotrack was dat, met zang van Anohni. Op het nieuwe album, het op 17 juni te verschijnen Amber, is Anohni ook weer te horen. Op ‘Grace’ zijn frontman Andy Butler en Elin Ey de zangers van dienst. Het is ook een dancetrack, maar klinkt totaal anders dan wat er nu in de hitlijsten staat. Uiterst verfrissend.

Toro y Moi – ‘The Loop’

Chaz Bear begeeft zich al een jaar of twaalf in het alternatieve circuit als zanger van Toro y Moi. Zijn muziek is ongrijpbaar en overstijgt allerlei genres, zo ook weer de nieuwe single ‘The Loop’. Het is een lome vooruitblik op een lange warme zomer.

Romeo Santos – ‘Sus Huellas’

Weet je Aventura nog, die in 2002 een enorme hit scoorden met ‘Obsesión’? Anthony ‘Romeo’ Santos was de leadzanger van die bachataband. Hij was toen begin twintig en nu veertig jaar, maar muzikaal gezien is er niet heel erg veel veranderd. ‘Sus Huellas’ is minstens zo aanstekelijk en dan heeft-ie er ook nog een video bij gemaakt waarin hij lekker ligt te badderen.

Rosalía – ‘Chicken Teriyaki’

Op 18 maart verschijnt MOTOMAMI, het nieuwe album van Rosalía. Eerder verschenen al de singles ‘La Fama’ (met The Weeknd) en ‘Saoko’. Nu is er de derde track van het album: ‘Chicken Teriyaki’. Deze staat op het uptempo gedeelte van het album, MOTO genaamd. Het MAMI-deel bestaat uit ballads.

Rauw Alejandro – ‘Gracias Por Nada’

Uit Puerto Rico komt Rauw Alejandro. Hij brengt binnenkort het album Trap Cake Vol. 2 uit, waarop deze single staat. Met een duistere video.

Doja Cat & Tyga – ‘Freaky Deaky’

Iedere keer opnieuw weet Doja Cat te verrassen met haar video’s. Zie hier haar interactieve make-upspiegel waarvoor je alleen maar hoeft plaats te nemen, de rest gebeurt helemaal vanzelf. En dat is nog maar het begin.

Kehlani – ‘Little Story’

Tot slot Kehlani, die een klein verhaaltje komt vertellen. Dat ze voorleest uit een brandend boek…

Magazine 114
Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau