De Oekraïense bevolking leidt zwaar onder de gevolgen van de Russische inval in het land. Voor kwetsbare groepen zoals lhbtq-personen levert de oorlog specifieke problemen op. Bijvoorbeeld omdat ze niet kunnen rekenen op onderdak of steun van familie en omdat president Poetin heeft laten doorschemeren het specifiek gemunt te hebben op progressieve krachten zoals de lhbtq-beweging.

Hulp gevraagd

COC Nederland schrijft in een persbericht: onze Oekraïense collega’s doen een noodkreet: ze vragen Nederland om hulp. Daarom startten wij een crowdfundingactie voor lhbtq-personen, in aanvulling op de andere belangrijke steuninitiatieven voor Oekraïne.

Onze Oekraïense collega’s hebben het meeste behoefte aan geld. Daarmee kunnen ze ter plekke zorgen voor huisvesting voor mensen die moeten vluchten, voor voedsel, medicijnen, dekens, matrassen, hiv-medicatie en psychologische hulp. Ook is er behoefte aan steun voor mensen die bijzonder gevaar lopen en Oekraïne moeten ontvluchten naar lhbtq-vriendelijke landen. 

Stuur een Tikkie of maak een bedrag over

Je kunt nu doneren door HIER een Tikkie te sturen. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. We hopen op gulle giften voor onze Oekraïense collega’s. Wij zorgen er voor dat je volledige gift direct terecht komt bij onze collega-organisaties in Oekraïne. Namens de Oekraïense beweging: hartelijk bedankt voor jullie royale steun!
          
Maak je liever een bedrag over via je bankrekening? Dat kan natuurlijk ook! Maak je bijdrage dan over naar rekeningnummer NL84 ABNA 05188 61 457 t.n.v. COC Nederland onder vermelding van ‘Crowdfunding Oekraïne‘. We zullen jullie de komende tijd zo goed mogelijk op de hoogte houden.