Brandweer Yorkshire maakt vuist tegen homofobie: vuur discrimineert niet

Leestijd: < 1 min

Er is een filmpje viraal gegaan op Tiktok waarin brandweermannen van het korps The South Yorkshire Fire and Rescue een vuist maken tegen homofobie. Ze zeggen: “Vuur discrimineert niet, dus wij ook niet. Hier de beelden!

In februari was het LGBT+ History Month in Groot-Brittannië. Op de verschillende social media verschenen hier allerbei berichten over, die veelal positief werden ontvangen. Maar zoals altijd vonden sommigen het nodig om hier iets negatiefs over te roepen.

Regenboogvlaggen

In een antwoord op die homofobe reacties maakten de brandweermannen van het korps The South Yorkshire Fire and Rescue een video waarin ze een vuist maken tegen homofobie. Ze waren hierbij gekleed in regenboog-outfits en zwaaiden met dito vlaggen.

In de video nemen ze verschillende negatieve reacties op de hak. Te zien is hoe een brandweerman zegt: “Zo’n nutteloze regenboogfoto posten is niet meer dan politieke correctheid.” Even later wordt het serieus, met de tekst: “LGBT+-mensen krijgen nog altijd te maken met vooroordelen thuis of op het werk.”

95.000 likes

Daarna verklaren de brandweermannen zich solidair met iedereen voor wie ze werken en die voor ze werken. “Want vuur discrimineert niet, dus wij ook niet.”

De TikTok-video is inmiddels meer dan 95.000 keer geliked. Bekijk ‘m hier:

Powered by Labrador CMS