Robert Pattinson is in 1986 geboren in Londen en maakte in 2005 zijn filmdebuut. Datzelfde jaar volgde zijn doorbraak met een rol in de film Harry Potter and the Goblet of Fire. Hij is het bekendst van zijn personage Edward Cullen in de Twilight-reeks.

Batman

Recentelijk was Pattinson nog te zien in films als The King, Tenet en The Devil All the Time. Nu komt daar dus de hoofdrol bij in de laatste Batman-verfilming die simpelweg The Batman heet. De film duurt bijna drie uur en gaat deze week in première.

En als een van de weinige grote acteurs van deze tijd is Pattinson nog nooit te zien geweest in een tv-serie, wat best opmerkelijk is.

Meest Sexy Man

In 2009 werd Pattinson door het Amerikaanse magazine Glamour verkozen tot Meest Sexy Man ter Wereld. Inmiddels zijn we dertien jaar verder, maar het zou hem zó weer kunnen gebeuren. Sinds 2020 woont de acteur samen met zijn modellenvriendin Suki Waterhouse in Londen.

Afijn, hier zijn z’n mooiste Instagram-foto’s. Of het zijn eigen account is, weten we niet zeker, al staat er 'official' achter zijn naam. Maar het gegeven dat er nauwelijks privékiekjes opstaan, zegt eigenlijk al genoeg. Maar wat geeft het...