Video: de Nederlandse Janey Jacké blikt terug op RuPaul’s Drag Race UK vs The World

Leestijd: < 1 min

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En die van gaan is dinsdag gekomen voor Janey Jacké, de Nederlandse queen die meedeed aan de internationale versie van RuPaul’s Drag Race. In een video blikt ze terug op haar deelname en haar ‘strategische’ eliminatie.

Janey Jacké was als enige Nederlandse dragqueen te zien in de internationale versie van RuPaul’s Drag Race, die door het de procenten van de Britse versie is gemaakt. Afgelopen dinsdag was te zien hoe Jujubee en Mo Heart tot de topqueens werden uitgeroepen, waarbij de eerste tot winnaar van de aflevering is gekroond.

Pruik aan de wilgen

In de opzet van RuPaul’s Drag Race UK vs The World mag de winnaar van de aflevering beslissen wie eruit moet. Jujubee besloot dat het Janey Jacké was die haar pruik aan de wilgen kon hangen.

In een video genaamd Tea Time, die het Britse magazine Attitude maakt in samenwerking met de lhbtq dating-app Tiami, vertelt Janey Jacké over haar exit in de halve finale: “Ik denk dat dit een strategische keuze was.” De kandidaten moesten samen zingen in een musical-sketch, waarover Janey zegt: “Jujubee zei niet: ‘O, wat zong zij vreselijk.’ Dus ja, ik denk dat het een strategische beslissing is geweest.”

Liever een gewone jury-exit

Echt fijn vindt Janey het niet dat kandidaten elkaar mogen wegstemmen. In de video zegt ze dat ze het interessanter vindt om naar een ‘normaal’ seizoen van Drag Race te kijken, waar de jury beslist wie er naar huis gaat.

Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS