Design

7 x design met een knipoog

Keep on smiling

15 maart 2022, Joline van den Oever, 2 minuten

Wie wel een opsteker kan gebruiken, gaat op zoek naar een vrolijk gezicht. Die zijn er genoeg te vinden in huis dankzij ontwerpers met humor die de #iseefaces-trend eer aan doen.

Stoel met smoel

Wat: O Chair
Waar: www.erikstehmann.nl
Wat kost dat: 149 euro  

De ‘:O’-stoel kijkt zo verschrikt, dat je je achterwerk er bij voorbaat al bijna niet op durft te planten. Toch is-ie bedoeld om gewoon op te zitten, sterker nog: dit is het model van de standaard stapelbare kantinestoel. Maar dan een stukje grappiger en minder doorsnee gemaakt door ontwerper Erik Stehmann, die wel van een lolletje houdt.

Niet mokken

Wat: Plantenpot Mus
Waar: www.fermliving.com
Wat kost dat: 19 euro 

Door zijn oren zou je denken dat het een mok is, maar daar is plantenpot Mus met zijn 16 bij 9 bij 10 centimeter, net wat te groot voor. In plaats daarvan schreeuwt-ie om een bloempotkapsel. Dus trek ’m maar aan zijn oren en plant een leuk stukje groen in zijn hersenpan. Staat hem vast enig!

Lachende Leo

Wat: Spons Leo
Waar: www.hay.dk
Wat kost dat: 20 euro

Leo heet-ie, dit aandoenlijke sponsje van Deens designmerk HAY. Met zijn immer vrolijke blik maakt hij ieder rotklusje opeens nét wat minder erg. Het aanrecht poetsen, de vaat wassen of de douche schrobben? Makkelijker kan Leo het niet maken, wel leuker! Mag ook wel, want Leo is een design-spons, en daar hoort dan ook een fiks prijskaartje bij.

Nieuwsgierig haakje

Wat: Nosy haakje
Waar: www.studiodaphnezuilhof.com
Wat kost dat: 35 euro

Een beetje nieuwsgierig ogen ze wel, de keramieken ‘Nosy’ haakjes van Studio Daphne Zuilhof. Met schroeven als ogen en neusjes als haakjes vormen deze 6,7 centimeter hoge gezichtjes kleine kunstwerkjes aan de wand. Geinig om je sleutelbos aan op te hangen, zodat de Nosy plots een stoere neusring krijgt.

Baas boven baas

Wat: Pretty Happy Servies
Waar: www.cor-unum.com
Wat kost dat: 79 euro

Niet spelen met je eten gaat een uitdaging worden met het ‘Pretty Happy’-servies van ontwerper Maarten Baas. Want probeer je eetstokjes maar eens niet in de neusgaten van je bord te prikken. Zelf kies je of het bord vrolijk of sip oogt, door het gekleurde mondgedeelte naar boven of beneden te draaien. Creatief opdienen wordt in ieder geval onvermijdelijk met dit servies: want gebruik je de ogen als sausbakjes of amuse-schaaltjes? Jij mag het zeggen!

Happy hooker

Wat: Happy Hook
Waar: www.fritzhansen.com
Wat kost dat: 57 euro

Spaanse ontwerper Jaime Hayon staat bekend om zijn humoristische designs die keer op keer een lach op je gezicht toveren. And he did it again. Voor het vrij serieuze meubelmerk Fritz Hansen nota bene. Aan hun Deense designcollectie voegde de Spanjaard onlangs de ‘Happy Hook’ toe: een handig haakje om je jas, vaat- of badhanddoek aan op te hangen. De vrolijkerd houdt het met een onvermoeibare glimlach voor je vast.

Klassieke knipoog

Wat: Componibili Smile
Waar: www.kartell.com
Wat kost dat: 113 euro

Het is alweer veertig jaar geleden dat ontwerper Anna Castelli Ferrieri het inmiddels iconische ‘Componibili’-kastje bedacht voor Italiaans designmerk Kartell. Wat ’m zo slim en tijdloos maakt? De moderne cilindervorm en ronde gaatjes in de laatjes, die je simpelweg openschuift door je vinger erdoorheen te steken. Ontwerper Fabio Novembre wist de Componibili nog leuker te maken door een hedendaagse update: hij verving de traditionele gaatjes door een knipogende smiley.

Beeld :o chair: Masha Bakker

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau