Disney-topman Bob Chapek heeft zich alsnog uitgesproken tegen de Don’t Say Gay-wetgeving, die vorige week is aangenomen in de Amerikaanse staat Florida.

Woensdag kondigde hij aan dat Disney 5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) gaat doneren aan Human Rights Watch Campaign en andere organisaties die zich inzetten voor lhbtq-rechten. Ook beloofde hij dat hij met de gouverneur van Florida in gesprek te gaan om de ‘zorgen’ te delen die Disney heeft over de nieuwe wet.

Verontschuldigingen

Dit vonden critici echter niet genoeg. Dus maakte Chapek zaterdag opnieuw een statement met daarin de belofte geen politieke donaties meer te doen en het beleid te onderzoeken. Ook verstuurde hij een e-mail met zijn verontschuldigingen naar het personeel van Disney.

Chapek schreef: “Het is duidelijk dat het hier niet alleen om Florida gaat, maar om een algemene mensenrechtenkwestie. Ik had een sterkere bondgenoot moeten zijn in de strijd voor gelijke rechten en heb jullie in de steek gelaten.”

Wet

De wet die vorige week is aangenomen, verbiedt basisscholen om het in de les over seksuele oriëntatie of genderidentiteit te hebben. Disney, dat in het verleden vaker steun heeft uitgesproken voor de lhbtq-gemeenschap, hield zich daarbij stil, waarna kritiek volgde.

Wie zich wél uitsprak tegen de wet, was Shawn Mendes, waarover we vorige week dit artikel schreven.

Bron: Nu.nl / Coverbeeld: UnSplash