Nieuwe muziek: gay love onder een glitterbal en Zweedse Agnes in een paarse discomachine

18 maart 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Druk weekje, deze keer, want de sterren buitelen over elkaar heen met nieuwe video’s. Charli XCX, Years & Years, Maluma, Clean Bandit, Missy Elliott, Rosalía en Darren Hayes zijn slechts een greep uit het aanbod van nieuwe video’s. We beginnen met een vrolijk dansje.

Darren Hayes – ‘Do You Remember?’

Zanger Darren Hayes is een tweede muzikale carrière begonnen. In de jaren negentig scoorde hij met Savage Garden en nu brengt hij de ene na de andere solosingle uit. ‘Do You Remember’ is een discofeest en Darren heeft het leuk met een meneer in een glimbloes met wie hij intiem danst onder een glitterbal.

Clean Bandit – ‘Everything But You’

De video van Clean Bandit begint met een heftige waarschuwing. En hoewel ‘Everything But You’ niet minder lichtvoetig klinkt dan eerder werk, heeft de video inderdaad een heftige boodschap. Creatief in beeld gebracht, dat wel.  

The Neighbourhood – ‘Softcore’

HBO Max al ontdekt? Zo ja, dan is er een kans dat je middenin Euphoria zit, een serie over jonge mensen, drugs, verloedering, liefde, wanhoop, depressie, maar ook mooi gemaakt met gelaagde personages. ‘Softcore’ bevat beelden van de serie. Het is een fraai pulserende track die heel ergens in de verte doet denken aan ‘Save a Prayer’ van Duran Duran.

Purple Disco Machine & Agnes – ‘Twisted Mind’

Zweedse Agnes scoorde Jaren geleden Top 40-hitjes en vond zichzelf onlangs opnieuw uit als avantgarde artiest. Die weliswaar toegankelijke dance maakt, maar eruitziet alsof ze Grace Jones en Lady Gaga heeft opgeslokt. Ze is te horen op de nieuwe van Purple Disco Machine en te zien met een bijzondere bril.

Charli XCX – ‘Every Rule’

Charli’s nieuwe album Crash wordt overal lovend ontvangen, en terecht: nooit eerder klonk ze zo coherent, rijk en creatief. ‘Every Rule’ steekt ook al zo geniaal in elkaar. Het is een ballad maar dan zonder de geijkte slow-tempo tracks.

Chase & Status – ‘Don’t Be Scared’

Toen eind Jaren nul de dubstep een beetje op zijn retour raakte, verdwenen Chase & Status ook uit de spotlights. Nu zijn ze terug met een imponerend rave-nummer dat rechtstreeks afkomstig lijkt uit de nineties. De video is mooi in al zijn eenvoud: we zien een groep mensen dansen op ‘Don’t Be Scared’, met in het midden een bezwete beermeneer.

Regard, Years & Years - Hallucination

Nog meer dansende mensen, met zanger Olly Alexander prominent op de voorgrond in een geel topje. Het lijkt alsof ze op afstand bestuurd worden door een man in een kamer vol beelschermen die ze een voor een lijkt te elimineren.

David Guetta & Afrojack ft. Missy Elliott, BIA & Doechii – ‘Trampoline’

Guetta blijft zichzelf vernieuwen met deze hip hop-track waarop Missy Elliott is te horen. Helaas is ze niet te zien in de video, waarin dansers op verschillende locaties in New York City zijn te zien.

Rosalía – ‘Hentai’

Van haar nieuwe album Motomami: een ballad met een Japanse titel die je liever niet intikt op Google, i.v.m. nsfw. In de video gebeurt overigens niets pornografisch, tenzij je opgewonden raakt van een mechanische stier.

Maluma & Jennifer Lopez – ‘Marry Me’

Bennifer is back! Jennifer Lopez is weer heel gelukkig met Ben Affleck. Dat is privé, op het witte doek heeft ze trouwplannen met Maluma. De twee spelen de hoofdrollen in Marry Me en hebben nu ook een video uitgebracht bij hun gelijknamige duet. Het is een nogal zoetsappig gekweel dat ongetwijfeld regelmatig zal klinken bij aanzoekscènes op tv: “Marry me, say yes, yes, yes!”

Tones And I – ‘Eyes Don’t Lie

Met ‘Dance Monkey’ bracht Tones And I vorig jaar de ultieme oorwurm uit, sommige mensen klagen er nu nóg over. ‘Eyes Don’t Lie’ is gelukkig wat minder penetrant.

Father John Misty – ‘Goodbye Mr. Blue’

De prachtige stem van Father John Misty klinkt weer heerlijk folky op deze single, die afkomstig is van het album Chloë and the Next 20th Century. Dat klinkt futuristisch, maar de video roept eerder nostalgische gevoelens op.

Soft – ‘Summersault’

Collins Uche Faith is geboren in Lagos en is momenteel als Soft een van de grootste artiesten in Nigeria. Deze kleurrijke video eindigt in mineur, als de zanger met dynamietstaven wordt vastgebonden op blikken verf. Is vast symbolisch bedoeld.

King Princess – ‘For My Friends’

Mikaela Straus noemt zichzelf gay en genderqueer en haar artiestennaam is King Princess. Haar laatste album heet Cheap Queen en stamt uit 2019. Sindsdien brengt ze regelmatig singles uit, waaronder recentelijk ‘For My Friends’. In de video wordt ze door haar vriendinnen haar bed uitgesleept om de bloemetjes buiten te zetten en als snel loopt de boel danig uit de hand.

Sigrid – ‘It Gets Dark’

Kijk haar gaan met haar ruimteschip vol designmeubelen, de Noorse Sigrid. ‘It Gets Dark’ zelf is een spacy midtempo danceballad die wel wat lijkt op het werk van Röyksopp. Van het album How to Let Go, dat in mei verschijnt.

Mabel, Jax Jones, Galantis – ‘Good Luck’

Het is vooral Mabel die je hoort op deze productie van Galantis. De dochter van Neneh Cherry schittert op deze pittige dancetrack en het ziet er allemaal prachtig uit. Een fijn nummer om het weekend mee te beginnen!

Magazine 114
Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau