Leonard Bernstein was als componist verantwoordelijk voor de muziek in West Side Story. Tot aan zijn dood 1990 hield hij geheim dat hij gay was. Zijn vrouw Felicia Montealegre heeft later bevestigd dat haar man, die op 72-jarige leeftijd overleed, gay was en verschillende relaties heeft gehad met mannen. Zo verliet hij Bernstein zijn vrouw kortstondig in 1976 voor een manager van een radiostation, maar hij keerde terug naar Montealegre toen zij de diagnose longkanker kreeg.

Cooper acteert, schrijft en regisseert

Bradley Cooper gaat nu de hoordrol spelen in een film over het leven van Bernstein. De film krijgt de titel Maestro en is mede geschreven door de acteur. Cooper heeft ook getekend voor de regie, wat hij eerder deed voor A Star Is Born.

In januari vertelde hij aan Film- en tv-magazine Variety dat hij zijn hele leven als dirigent heeft willen zijn en op zijn achtste al een baton voor zijn verjaardag vroeg. Verder vertelde hij dat het filmen van Maestro in mei van start zal gaan.

Klarinetspeler

Variety meldt nu dat Matt Bomer een klarinetspeler speelt die een verhouding krijgt met Bernstein. Leuk weetje: In A Star Is Born kreeg Cooper een relatie met Lady Gaga. Die op haar beurt weer de lakens deelde met Matt Bomer in American Horror Story: Hotel. Dus met de komst van Maestro en de verhouding tussen Bomer en Cooper ontstaat er een ménage à trois, maar dan met films.

Wanneer Maestro in de bioscoop te zien zal zijn, is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!