NQV Media verzamelt korte films die te zien zijn geweest tijdens filmfestivals en bundelt deze per thema. Eerder schreven we over The French Boys 3. Deze maand is het vierde deel van The French Boys verschenen, met allemaal korte films met queer thema’s uit Frankrijk.

Op deel vier staan maar liefst zeven korte films. Dit zijn ze!

Discreet (Scred)
Regie: David Chausse, 6 minuten
Twee jonge mannen uit dezelfde buurt ontmoeten elkaar per toeval. Ze beginnen aan een spel waardoor ze zich moeten blootgeven.

Distinguished Feelings (Sentiments Distingués)
Regie: Keren Marciano, 11 minuten
Nadat ze heeft gehoord dat haar vriend Arturo de moed niet heeft om het uit te maken, bedenkt Elena een strategie waardoor ze zichzelf minder vernederd zal voelen. Ze roept de hulp in van de jonge acteur Bastien, om haar te verleiden. Helaas wordt Elena slachtoffer van haar eigen plan en trekt Arturo aan het langste eind.

Rue de Roses
Regie: Patrick Fabre, 15 minuten
Het is Vaderdag en Mehdi is kan niet wachten om zijn dochter te zien. Hij leidt nu een perfect leven met zijn vriend Axel, maar zal zijn vroegrijpe prinses deze situatie accepteren?

First Love (Premier Amour)
Regie: Florent Gouëlou, 11 minuten
Een dragshow in een Parijse bar. Het publiek heeft alleen oog voor de koningin van de nacht, Cookie Kunty. Vanuit het donker kijkt haar vriend Baptiste naar haar, misschien wel voor de laatste keer…

The Edge (4 Fromages)
Regie: David Chausse, 18 minuten
Twee jonge mannen - een danser en een pizzabezorger - komen per ongeluk vast te zitten op het dak van een flatgebouw. De twee lijken elkaars tegenpolen. Naarmate de uren verstrijken, lopen de spanningen op.

Without Transition (Sans Transition)
Regie: Paul Granier, 13 minuten
De verlegen en zichzelf wegcijferende Leo leidt een eenzaam bestaan, maar een ontmoeting met de zelfverzekerde Thom zet zijn wereld op zijn kop.

Fragile ( Babtou Fragile)
Regie: Hakim Mao, 20 minuten
Mehdi is een hopeloze romanticus. Maar hij is te gespannen volgens zijn beste vriend, Olive. Die spoort hem aan om losser te worden en plezier te hebben met gay dating-apps. Maar dan blijkt zijn geliefde voor één nacht nogal ongebruikelijke verwachtingen te hebben.

Trailer

The French Boys 4 is te vinden op de website van NQV Media. Daar download je de film via verschillende platformen, voor 9,99 dollar. Hier de trailer!