Nieuw op Netflix: een mangaserie over badhuizen

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Thermae Romae, volgens kenners een manga-meesterwerk van Mari Yamazaki, is vanaf nu als animatieserie te zien op Netflix. De serie gaat over het Romeinse rijk en de badhuizen uit die tijd. Met ontwerpers die door de tijd reizen en in de Japanse badcultuur terechtkomen.

Thermae Romae won in 2010 de Cartoon Grand Prize en wordt gezien als een manga-meesterwerk. De bedenker ervan, Mari Yamazaki, is betrokken bij de animatieserie die nu te zien is op Netflix: Thermae Romae Novae.

In de serie is te zien hoe de Romeinen hun leven verrijkten. Met badhuizen. Lucius stapt in de voetsporen van zijn vader en grootvader om ontwerper te worden van deze huizen. Hij wordt ontslagen omdat zijn ontwerpen niet aanslaan, waarna zijn toekomst onzeker is.

Op een dag wordt hij een riool ingezogen en komt uit in… Japan! Hij heeft geen idee dat hij door de tijd reist, maar Lucius is zwaar onder de indruk van de Japanse badhuiscultuur. Eenmaal terug besluit hij zijn opgedane ideeën te verwerken in zijn ontwerpen en wordt ineens een populaire badhuis-architect.

De serie bestaat uit elf afleveringen en vind je hier op Netflix.

Powered by Labrador CMS