Very Vintage: de Safaridames en andere hoogtepunten van Plien en Bianca

Leestijd: < 1 min

Het is een van de grappigste scènes uit het oeuvre van Plien en Bianca: dat ze als twee sjieke dames in de wildernis belanden en worden rondgedragen door twee locals. En zo staan er veel meer sketches van het duo op YouTube. Een selectie!

Al sinds 1996 vormen Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman een cabaretduo. In dat jaar deden ze mee aan het Camaretten Festival, waar ze zowel de publieks- als de juryprijs wonnen. Sinds 1997 touren ze om de paar jaar door het land met shows. Hun grote doorbraak was de voorstelling Biks uit 1999, met daarin de plattelandsmeisjes Jeltje en Meike (een oudere versie van Irma en Ingrid uit Zaai, waarover we het hier vorige week nog uitgebreid hadden).

Film en tv

Plien en Bianca zijn ook los van elkaar te zien. Die laatste had een glansrol in De Luizenmoeder en onlangs speelde ze mee in de serie De Verschrikkelijke Jaren Tachtig. Plien was een van de gezichten van Koefnoen en Welkom in de Gouden Eeuw (gevolgd door andere geschiedenisseries die met Welkom begonnen). Binnenkort verschijnt er zelfs een speelfilm, die Welkom in de Middeleeuwen heet. Bianca heeft trouwens nog een figurantenrol gehad in GTST: in 1992 speelde ze Carola Vermeer, de secretaresse van Martine Hafkamp.

YouTube staat vol fragmenten van Plien en Bianca. We hebben een aantal hoogtepunten voor je verzameld.

Powered by Labrador CMS