Nieuwe muziek: Pet Shop Boys in duet met Soft Cell en Röyksopp haat zichzelf

Leestijd: < 1 min

Een combi die we niet zagen aankomen: Pet Shop Boys met good old Soft Cell. Wie is toch die man die daar zo lekker ligt te badderen in hun video? Verder is er nieuw werk van Röyksopp en heeft het queer countrymysterie Orville Peck weer een lekker Amerikaans filmpje opgenomen. Maar er is meer…

Röyksopp – ‘I Hate Myself’

Wat zou deze video precies betekenen? We zien een vrouw in een panterprintjurk met idioot veel make-up in een gang staan, terwijl er een man in slechts een onderbroek op haar afkomt. Die draait – zonder handen – een tafeltje rond waarop assymetrisch een plank is gemonteerd met een kop koffie erop. En dan lopen de man en de vrouw samen weg. The end.

Boy Harsher – ‘Autonomy’

Minstens net zo arty farty is de video van Boy Harsher. We zien drie dames in punkachtige outfits Beyoncé-dansjes doen, althans: een simpele variant daarop. Intussen hebben de mensen van Boy Harsher het leuk in een maisveld of met elkaar in een kale studio.

Soft Cell & Pet Shop Boys – ‘Purple Zone’

Een combinatie die we niet zagen aankomen: die van Soft Cell met de Pet Shop Boys. Beide acts begonnen in de jaren tachtig en allebei zijn ze queer. De track is vintage Pet Shop Boys en de vocalen van Soft Cells Marc Almond lijkt er een beetje bij geraapt. Maar dat mag de pret niet drukken. En wie is die man die daar zo lekker ligt te badderen in de video?

Orville Peck – ‘Hexie Mountains’

Het countrymysterie Orville Peck blijft fervent zijn masker ophouden, wie is toch de man die erachter schuilgaat? Zijn nieuwe video zit vol onvervalste Americana: ouderwetse bolides, cowboyhoeden, en voor de verandering eens een vrouwelijke love interest voor de queer zanger.

FINNEAS – ‘Naked’

De title is veelbelovend, maar nee hoor: Finneas houdt alles aan in zijn nieuwe video. Het gaat dan ook meer over gevoel en emoties, het serieuze werk dus. In een compact liedje van 2,5 minuut.

ROLE MODEL – ‘neverletyougo’

Achter het alias Role Model gaat Tucker Pillsbury schuil, een singer-songwriter die ooit begonnen is als rapper. Hij is 24 jaar en komt uit Los Angeles.

Bree Runway – ‘Somebody Like You’

Brenda Mensah is van Ghanese origine en woont in Londen. Ze noemt zichzelf Bree Runway en is genomineerd in de categorie ‘Rising Star’ bij de Brit Awards en haar muziek ligt ergens in het midden tussen pop en R&B. ‘Somebody Like You’ is een van de spannendste releases in het rijtje van vandaag.

Lorde – ‘Secrets from a Girl (Who’s Seen it All)’

Het nieuwste album van Lorde is niet helemaal wat ze ervan gehoopt had, wat succes betreft. Solar Power werd door de critici redelijk ontvangen, maar het grote publiek heeft het niet omarmd. Dus probeert Lorde het nog eens met deze single, waarvan de video een soort follow-up is van haar vorige clipjes. Met maar liefst drie Lordes op het strand.

Maluma – ‘Mojando Asientos’

(De nieuwe video van) Maluma is weer een lust voor het oog. Op zijn nieuwe single is Feid te horen, een Colombiaanse singer-songwriter.

Summer Walker, SZA & Cardi B – ‘No Love’

We kijken hier naar de ‘extended version’ van ‘No Love’, die maar liefst 4 minuten en 39 seconden duurt. Toch jammer, dat de liedjes gemiddeld steeds korter worden. En ookal is deze track dromeriger dan ooit: je kunt er heus wel op twerken, zoals je ziet.

J Balvin & Ed Sheeran – ‘Sigue’

En hier alweer een nieuwe video van Ed Sheeran. Voor de fans van Ed Sheeran. 

Toch fijn, dat de liedjes gemiddeld steeds korter worden.

Floor Jansen – ‘Fire’

Als zangeres van de Finse symfonische metalband Nightwish scoorde Floor Jansen wereldwijd enorme successen. Nu probeert ze het solo en ‘Fire’ is haar eerste single. Muzikaal gezien ligt die niet zo heel ver van haar werk met Nightwish. Op YouTube vinden de mensen dat ze ermee naar het Songfestival moet. Wat helemaal geen gek idee is.

Lykke Li – ‘EYEYE’

Triggerfinger scoorde tien jaar geleden een enorme hit met ‘I Follow Rivers’, een lied dat oorspronkelijk van de Zweedse zangeres Lykke Li is. Ze scoorde er een jaar eerder zelf een hit mee. Nu is ze terug met ‘EYEYE’, wat geen lied is maar een instrumentaal vlechtwerkje. Het is dan ook meer de aankondiging van haar nieuwe album, dat gelijknamig is getiteld.

Mykki Blanco & Michael Stipe – ‘Family Ties’

Tot slot nog een opmerkelijke combinatie: R.E.M.-zanger Michael Stipe en queer artiest Mykki Blanco.

Powered by Labrador CMS