Bridesman bestaat uit zes afleveringen en acteur Jimmy Fowlie speelt de hoofdrol. Hij is bekend van The Other Two, Search Party en Two Broke Girls. In de serie speelt hij Terry, die gay is en een nogal naar karakter heeft. Als zijn beste vriendin hem vraagt om tijdens haar bruiloft enkele plichtplegingen uit te voeren, doet hij dat met tegenzin omdat hij tegen de constructie van het huwelijk is en omdat er seksuele spanning bestaat tussen hem en de bruidegom.

Huwelijksclichés

In de zes afleveringen komen alle clichés voorbij die horen bij het huwelijk. Van de sexy fotoshoot met de bruid tot het vrijgezellenfeest en het oefendiner. Volgens de makers brengt de serie de moderne huwelijkscultuur satirisch in beeld en willen ze de ‘ouderwetse trend van monogamie’ onder de loep nemen.

Cast & crew

De serie is gemaakt door John Onieal en geregisseerd door Julian Buchan. Bridesman is geschreven door Onieal en Frank Spiro en geproduceerd door Jeremy Truong en Katie White, met Alex Black, Patrick Rogers en Evan Sterrett als uitvoerende producenten. Naast Jimmy Fowlie zijn Shannon DeVido, Sydney Washington, Benito Skinner, Chester Lockhart en Calvin Seabrooks te zien. Bekijk hier de trailer.