De expostie heeft de naam AllTogether gekregen en bestaat uit kunstwerken van artiesten uit de hele wereld. Sinds het jaar van de oprichting van de Tom of Finland Foundation, 1984, heeft de stichting kunst verzameld van queer artiesten.

Kunst behouden gebleven

Op het hoogtepunt van de aidscrisis waren veel kunstenaars bang dat hun werk verloren zou gaan wanneer ze zouden komen te overlijden. De Tom of Finland Foundation zorgde ervoor dat hun kunst behouden is gebleven. Het werk is nu te zien in Los Angeles, onder de naam AllTogether. Locatie: het TOM House.

Daarnaast is de expositie te zien tijdens de Biennale in Venetië, vanaf 23 april in Studio Cannaregio. Een tweede tentoonstelling opent in Parijs op 8 mei, de verjaardag van de naamgever aan de Tom of Finland Foundation.

Catalogus

De exposities zijn mede mogelijk gemaakt door Diesel en The Community, een kunstinstelling in Parijs. Bij de opening van de tentoonstelling in Los Angeles verschijnt een volledig geïllustreerde catalogus. Bekijk hier alvast de eerste beelden.