Very Vintage: de leukste Carpool Karaoke-video’s van James Corden

Leestijd: < 1 min

Is een video van zes jaar oud ‘vintage’ genoeg voor een plekje in deze rubriek? Eigenlijk niet, maar het is een mooi excuus om de beste en leukste Carpool Karaoke-video’s van James Corden en zijn muzikale gasten op een rijtje te zetten. Aanleiding is de nieuwe aflevering met Nicki Minaj, die megageestig is in de auto van James. Maar herinner je je Paul McCartney nog? Of Elton John? Adele? Céline Dion? Lady Gaga?

Nicki Minaj en Adele

We trappen af met de nieuwste bijdrage van Nicki Minaj. Voor het eerst sinds lang is James Corden weer achter het stuur gekropen van zijn bolide (die overigens niet zelf rijdt, maar op een aanhanger staat geparkeerd). De rapster gaat er meteen vol in en geeft een heerlijke imitatie ten beste van Adele. Die zelf ook al zo grappig was toen ze Nicki Minaj’s ‘Monster’-couplet woord voor woord meezong.

Céline Dion en Lady Gaga

Van grijze muis tot mode-icoon: uiterlijk gezien heeft Céline Dion een enorme transformatie ondergaan. Wat altijd hetzelfde is gebleven is haar fenomenale stem en een repertoire dat neigt naar kitsch waar je wel of niet van houdt. Ook Céline windt James helemaal om haar vingers. Lady Gaga mag natuurlijk ook niet ontbreken. Welke hit gaat volgens James over ‘ejaculeren in je slaap’?

George Michael en Harry Styles

James Cordens Carpool Karaoke begon ooit als een probeersel voor de BBC-fundraiser Comic Relief. George Michael is te zien in een soort oerversie die slechts een minuut of drie duurt. En speciaal voor Harry Styles heeft James een kinky hemdje aangetrokken waar Harry normaalgesproken in optreedt. Trek eens aan m’n tepel?

Paul McCartney en Sia

Een van de meest ontroerende Carpool-afleveringen is gemaakt door Paul McCartney. Hij nam James mee naar zijn geliefde Liverpool en leidde hem daar langs de hoogtepunten in zijn leven. De aflevering eindigt met een jamsessie voor een totaal overrompeld publiek. Ook Sia weet een gevoelige snaar te raken (al valt er ook gewoon weer heel veel te lachen).

Mariah Carey en Madonna

Uiteraard mogen de grote popdiva’s ook niet ontbreken. Mariah Carey is helemaal op haar gemak bij James. Als hij ‘Vision of Love’ inzet, verzorgt zij de achtergrondvocalen. En net als Nicki Minaj blijkt Mimi ook over aardig wat accenten te beschikken. Madonna is uiteraard weer uiterst vulgair als ze haar kont uit het raam hangt om te twerken.

Barbra Streisand en Britney Spears

Het zijn tegenpolen: de grande dame van de muziek en de gevallen popkitten. James brengt het beste in beiden naar boven, waardoor Barbra ineens weer een meisje is en Britney mag laten horen dat ze nog steeds kan zingen.

Chris Martin en Elton John

Eigenlijk vonden we Chris Martin een beetje suf, maar na het zien van zijn Carpool Karaoke waren we op slag verliefd. Wat een leukerd! En last but not least is Elton John, die een verkleedkist vol kleren en brillen had meegenomen.

Powered by Labrador CMS