Nieuwe website: terugblikken op de Gay Games in 1998

Doe mee en deel je eigen herinneringen

Leestijd: < 1 min

Het duurt nog even, maar in augustus 2023 is het precies een kwart eeuw geleden dat Amsterdam de Gay Games heeft georganiseerd. Er is nu een speciale website gelanceerd met verhalen en beelden van het sport- en cultuurevenement. De site zal regelmatig worden aangevuld tot aan het 25-jarige jubileum.

De terugblik op de Gay Games in Amsterdam is gemaakt door IHLIA, de erfgoedorganisatie op het gebied van lhbti in Nederland. De website is een initiatief van een groep oud-Gay Gamers, die bestaat uit Marian Bakker, Marc van den Broek, Janine van Doorn en Paul van Yperen. Met de site willen ze ‘de mijlpaal in onze Roze Revolutie uit de vergetelheid trekken en nieuwe generaties lhbti’s inspireren’, zo is te lezen op GayGames98.ihlia.nl.

Jubileumprogramma

De herinneringswebsite maakt deel uit van een kleinschalig maar bijzonder jubileumprogramma in 2023, dat de Amsterdamse Gay Games weer tot leven laat komen, aldus de initiatiefnemers. Samen met oud-deelnemers en -organisatoren gaat IHLIA herinneringen verzamelen en delen.

Doe mee

In de aanloop naar augustus 2023 komen de Gay Games prikkelend tot leven via bekende en onbekende anekdotes en verhalen, filmpjes en foto’s. De eerste verhalen staan inmiddels online. De organisatie is nog op zoek naar meer. Dus heb jij een herinnering aan de Gay Games die je met iedereen wil delen? Klik dan op ‘deel jouw verhaal’ en doe mee!

Ga naar GayGames98.ihlia.nl.

Powered by Labrador CMS