Nic Bruckman schreef een theaterstuk over het reilen en zeilen van een ouderpaar dat niet samenwoont: zij is single en hij is gay. Het verhaal begint met wederzijdse irritaties: zij heeft het gevoel dat ze alleen maar aan het kolven is, hij slaapt slecht als de baby bij hem is.

Kinderwens

Vic en El kennen al sinds het discozwemmen van school. Nu zijn ze dertigers. Vic is de gay best friend van El en ze zijn allebei single. Een kinderwens hadden ze niet, totdat El het ineens helemaal voor zich zag: ze wilde een kind met Vic. De basis was goed, ze vertrouwden elkaar en het kon, ondanks het feit dat Vic seropositief was.

Dan leert Vic de liefde van zijn leven kennen en verhuist El naar de kust. Hoe lang blijft dit goed gaan? De hoofdrollen worden gespeeld door Teun Donders en Stefanie van Leersum. De liefde van Vic is een rol van Jelmer de Groot.

Eigen ervaringen

Bruckman putte voor het verhaal uit zijn eigen ervaringen, zo vertelt hij aan Trouw. “Ik heb ook een man en ben net als Vic hiv-positief. Dat ouders worden met mijn vriendin verliep ook niet altijd makkelijk. We hebben echt moeilijke momenten gekend. Een kind krijgen is zoiets lichamelijks, en als je gewoon vrienden bent is dat best lastig. Hoe blij ik ook ben dat mijn kind er is, een gezin maken dat je samen verzint, gaat gepaard met teleurstellingen en compromissen waar ik van tevoren niet op gerekend had.”

De voorstelling Vader en Moedertje is tot en met 29 mei te zien in Amsterdam en Groningen. Kijk voor de speeldata op TheaterBellevue.nl.

Coverbeeld: Knelis