You Brought Me The Ocean is geschreven door Alex Sanchez en Jul Maroh en volgt Jake alias Aqualad, in een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in het DC-universum. De serie is gebaseerd op een graphic novel, van DC dus, en wordt geproduceerd door actrice Charlize Theron (onder meer bekend van Mad Max: Fury Road).

Het verhaal

De synopsis van You Brought Me The Ocean luidt als volgt: “Jake Hyde weigert te zwemmen sinds zijn vader is verdronken. Gelukkig woont hij in Truth or Consequences, New Mexico, dat midden in de woestijn ligt. Desondanks hunkert hij naar de oceaan en is hij vastbesloten zijn geboortestad te verlaten om een opleiding aan de kust te volgen. Maar zijn beste vriendin Maria wil niets liever dan een huis in de woestijn bouwen en tegelijkertijd moedigt Jakes moeder hem aan om altijd voor de veilige weg te kiezen.

Er is niets veilig aan Jakes toekomst – niet wanneer hij zich aangetrokken voelt tot Kenny Liu, de kapitein van het zwemteam die rebelleert tegen conformiteit. En zeker niet wanneer hij zich stiekem aanmeldt bij Miami University. En dan wil hij ook nog uit de kast te komen tegenover zijn moeder, of Maria, of de hele wereld.

Jake zit vol geheimen. Zo heeft hij vreemde blauwe markeringen op zijn huid die gloeien als hij in contact komt met water. Welke krachten zal hij aantreffen als hij op zoek gaat naar zijn identiteit? Keert hij zich af van de stroming of duikt hij vol overgave in de golven?”

Eerder te zien

Het is niet de eerste keer dat de avonturen van Jake/Aqualad zijn verfilmd. Zo was het personage al eens te zien in de animatieserie Young Justice uit 2010 en in de live-actionverfilming Titans. Wanneer de nieuwe serie te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: Pride.com