’s Middags zijn er optredens op markante plekken in de binnenstad van Den Haag en ’s avonds een festivalconcert in Amare. 

Zichtbaarheid

Na een uitstel van twee jaar zijn de koren blij dat ze eindelijk kunnen optreden in de Hofstad. Om het eigen plezier in het zingen te laten zien. Het publiek daarmee te vermaken. En om een steentje bij te dragen aan de zichtbaarheid van de kleurrijke en diverse lhbtq-gemeenschap.

Tussen 13:30 en 17:00 uur verspreiden de koren zich over verschillende buitenpodia in de binnenstad. Op de Grote Markt, naast ’t Goude Hooft en in de Haagsche Bluf, zullen zij hun kunsten aan het Haagse publiek laten horen en zien. 

Festivalconcert

Naast de buitenoptredens zijn alle koren ook te zien tijdens een groots festivalconcert, dat start om 19.00u in de Concertzaal van Amare. Het belooft een verassende en kleurrijke avond te worden met veel verschillende stijlen van muziek. Van klassiek tot pop, van musical tot chansons. Vrolijkheid en melancholie wisselen elkaar af.

De organisatie heeft hiermee een gevarieerd programma samengesteld en hard gewerkt om het festival ook financieel mogelijk te maken. Met behulp van een aantal landelijke en regionale fondsen en COC Haaglanden is dit gelukt. Ook de gemeente steunt het initiatief, en niet alleen financieel. Martin van der Ark, voorzitter van de stichting Nederlands Rozekorenfestival (NRKF), zegt hierover: “Wij zijn trots dat burgemeester Van Zanen van Den Haag het festival komt openen. Dat toont de betrokkenheid van de gemeente Den Haag bij de lhbtiq+ gemeenschap in de stad.” 

Initiatief

Het festival is een initiatief van de stichting Nederlands Rozekorenfestival (NRKF), die de bekendheid en zichtbaarheid wil vergroten van alle lhbtq-koren in Nederland. En is ontstaan als Nederlandse variant van het Europese lhbtq-korenfestival Various Voices. 

De organisatie van deze editie is in handen van de Haagse koren Vox Rosa, het langst bestaande homomannenkoor van Nederland, en vrouwenkoor de Heksenketel.

Tickets en info

Tutti 2022 – The Royal Edition wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds, CultuurSchakel, Fonds 1818, VSB-Fonds en COC Haaglanden.

Kaartjes voor het festivalconcert zijn te bestellen via de website van Amare. Meer informatie over het festival vind je op de website van het NRKF.

Coverbeeld: Deelnemer Tutti 2022 / Homomannenkoor Vox Rosa / Fotografie: Marjon van der Vegt