In de documentaire vertelt George Michael het persoonlijke en complete verhaal van zijn leven. De film wordt omschreven als zijn laatste werk, voordat hij overleed op 25 december 2016. Naast archiefmateriaal zijn er optredens te zien en interviews met veel van Michaels favoriete artiesten.

Faith en Prejudice

Freedom Uncut gaat dieper in op de periode na het verschijnen van zijn eerste soloalbum in 1987, Faith, tot aan die van het vervolg daarop in 1990, Listen Without Prejudice Vol. 1. Daarnaast geeft de zanger een intieme inkijk in zijn persoonlijke leven buiten het podium.

De documentaire wordt op 22 juni uitgebracht door Sony Music Entertainment en Trafalgar Releasing. "George Michael was een inspirerende artiest wiens verhaal het verdient om wereldwijd op het grote scherm te worden gedeeld", zegt Tom Mackay van Sony Music Entertainment, in een verklaring over de nieuwe film. Marc Allenby, CEO van Trafalgar Releasing: "We zijn er trots op dat we het laatste werk van George Michael op het grote scherm kunnen brengen."

Bron: RTL Nieuws