Fire Island is geïnspireerd op de boekklassieker Pride and Prejudice van Jane Austen. In de nieuwe verfilming volgen we Noah (een rol van Joel Kim Booster die je wellicht kent van Sunnyside) en zijn vrienden tijdens een vakantieweek op de gelijknamige lhbtq hot spot aan de kust van Long Island.

Mr. Darcy

Wanneer Noah aankomt op het feesteiland, valt zijn beste vriend Howie (gespeeld door Saturday Night Live-acteur Bowen Yang) letterlijk en figuurlijk voor een knappe dokter (die wordt vertolkt door James Scully, van de serie You). Die dokter heeft ook weer een groep vrienden, waarvan er eentje – een Mr. Darcy-achtig type – mot krijgt met Noah.

De nieuwe verfilming biedt een nieuw perspectief op het bekende verhaal van Jane Austen, met een cast die volledig bestaat uit lhbtq-acteurs. Enkele namen: Conrad Ricamora, Margaret Cho, Zane Philips, Matt Rogers, Tomás Matos en Torian Miller. Ook RuPaul’s Drag Race-kandidaat Peppermint maakt haar opwachting, in een cameo.

Victoriaanse tijd

Het scenario voor de film is geschreven door Joel Kim Booster, die het verhaal van Pride and Prejudice interessant vond om in te kaderen in de sociale codes van de lhbtq-gemeenschap. “Pride and Prejudice speelt zich af in de Victoriaanse tijd, maar de sociale omgang binnen de lhbtq-gemeenschap zie ik erin weerspiegeld”, zo legde hij uit aan Huffington Post.

Fire Island is niet de eerste lhbtq-adaptatie van Pride and Prejudice. In 2017 verscheen Before The Fall, waarin twee mannen verliefd op elkaar werden in Virginia.

Hulu en Star

Fire Island is vanaf 3 juni te zien op het Amerikaanse streamingplatform Hulu. Later zal de film ook wereldwijd te zien zijn op Star, een van de streamingkanalen van Disney+. In onze Pride-editie, die half juli verschijnt, vind je een uitgebreid interview met maker en acteur Joel Kim Booster. Hier de trailer van de film.