World of Wonder maakte bij monde van de oprichters Fenton bailey en Randy Babato bekend dat België haar eigen Drag Race krijgt. “Met Drag Race Belgique willen we de wereld laten kennismaken met een groep nieuwe queens die fierce zijn”, vertellen de twee. “We hebben altijd gezegd dat drag een universele taal is, iets wat Drag Race keer op keer bewijst.”

Inschrijfformulier

Baily, Barbato, Tom Campbell en RuPaul zijn de executive producenten van de serie, waarvan nog niet bekend is wanneer die precies van start gaat en op welke Belgische zender Drag Race Belgique is te zien. De serie wordt in ieder geval getoond op het streamingplatform Wow Presents Plus.

Er staat inmiddels een Franstalig inschrijfformulier online, waarbij wordt vermeld dat kandidaten zich nu kunnen aanmelden. De casting gaat van start op 8 mei. Of Nederlandse queens mee mogen doen? Wellicht, want vorig jaar won de Belgische Vanessa van Cartier het tweede seizoen van Drag Race Holland. Liefhebbers kunnen het dus in ieder geval proberen.

Meer nieuws volgt later

Over de presentatie en de jury is nog niets bekendgemaakt, dat nieuws volgt de komende weken. Het zou niet heel gek zijn als Vanessa van Cartier hier ook een rol in krijgt.

België is na de Verenigde Staten, Thailand, Chili, Canada, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, Frankrijk, de Filippijnen en Italië het dertiende land met een eigen Drag Race (of de twaalfde op zichzelf staande serie, want Australië en Nieuw-Zeeland delen samen een serie).

Interesse? Schrijf je hier in voor Drag Race Belgique!