Bekijk de trailer van Legendary, een afvalrace waarin de ballroomcultuur centraal staat

Vanaf 19 mei op HBO Max

Leestijd: < 1 min

Het derde seizoen van Legendary gaat van start op 19 mei. Dit is een competitie waarin tien verschillende huizen uit de Amerikaanse ballroomscene het tegen elkaar opnemen in verschillende categorieën. Bekijk hier de trailer van twee minuten.

Hoewel Legendary alweer z’n derde seizoen ingaat, zal de danscompetitie voor veel HBO Max-kijkers een eerste kennismaking zijn omdat het streamingplatform pas dit jaar is gestart in Nederland.

Ballroom-cultuur

Legendary is een afvalrace waarin de ballroom-cultuur centraal staat. Tien verschillende huizen nemen het tegen elkaar op in zogeheten balls en het winnende huis gaat er uiteindelijk vandoor met een geldprijs van 100.000 dollar.

Per ball zijn er verschillende competitie-elementen: een optreden, een catwalkshow, er wordt gelet op de outfits en tot slot is er een face-off.

Gastjuryleden

Een jury beoordeelt alle verschillende onderdelen. Kelly Rowland, Issa Rae, Leslie Jones, Dominique Jackson, Anitta en Drag Race-ster Bob the Drag Queen nemen plaats als gastjurylid.

In de onderstaande trailer is te zien hoe het eraan toe gaat: de rivaliteit tussen de verschillende huizen is groot, en er wordt gedanst alsof levens ervan afhangen.

Première: 19 mei

De eerste drie afleveringen van het derde seizoen van Legendary zijn te zien vanaf 19 mei. In de weken erna komen er telkens drie afleveringen bij.

Powered by Labrador CMS