Aardwetenschapper Martijn (41) en zijn partner Sean (31) vertrekken samen met hun drie naaktkatten en hun westpointer Woef naar Curaçao om daar het allereerste gay resort op het eiland te openen. Het moet een plek worden waar iedereen zichzelf kan zijn.

Ja, dat kan

De mannen hebben voor 333.000 euro een pand gekocht in de woonwijk Grote Berg. Zo’n beetje alles moet verbouwd worden, voordat er uiteindelijk vijf studio’s en twee appartementen zijn gerealiseerd.

Aangezien de twee zelf nog nooit iets hebben verbouwd, nemen ze een aannemer in de arm. Die antwoordt op alles met: ‘Ja, dat kan’, om voor het einde van het project de benen te nemen.

Houtworm en kakkerlakken

Door alle verbouwingsstress en geldzorgen staat de relatie van het stel onder grote druk. Het enthousiasme voor hun grote gezamenlijke droom wordt danig op de proef gesteld. Wat ook niet helpt: de hele balkconstructie van het pand zit vol met houtworm. Tot overmaat van ramp kampen de twee met een kakkerlakkenplaag en de onvoorziene kosten lopen op tot in de duizenden euro’s.

Als alle spanningen een hoogtepunt bereiken, neemt Martijn een drastisch besluit met heel grote gevolgen…

NPO Start

Ik Vertrek is te zien op zaterdag 7 mei om 21:30 uur op NPO1, daarna is de uitzending te zien op NPO Start.

Hieronder een fragment waarin te zien is hoe Sean en Martijn de kakkerlakken te lijf gaan…