De vijf volksvertegenwoordigers komen uit conservatieve staten als Indiana en North Dakota en hebben hun brief gericht aan de TV Parental Guidelines Monitoring Board, oftewel de Amerikaanse Kijkwijzer. Aanleiding is een uitspraak van een leidinggevende bij Disney, die heeft gezegd dat hij ‘heel, heel, heel veel lhbtqia+-personages’ te willen.

Geschokt

De vijf zijn daardoor zo diep geschokt, dat ze een tv-waarschuwing willen voor dergelijke content. Ze schrijven: “Ten nadele van kinderen is genderdysforie in de populaire media en op tv sensationeel geworden met radicale activisten en amusementsbedrijven. De beweegredenen van hypergeseksualiseerde entertainmentproducenten die ernaar streven om een jong publiek deze inhoud op te dringen, zijn op zijn minst verdacht en in het slechtste geval ‘roofzuchtig’.”

De vijf eisen nu een gesprek met de TV Parental Guidelines Monitoring Board, waarin ze om opheldering willen vragen over het beleid van de organisatie. Die heeft aan NBC News laten weten hier geen mededelingen over te willen doen.

‘Don’t Say Gay’

In de brief verwijzen de senatoren ook naar de ‘Don’t Say Gay’-wet. In Florida is het inmiddels verboden om lbhtq-onderwerpen te behandelen voor jonge kinderen op scholen. Voorstanders van die wet zien de maatregel als een manier om ouders controle te geven over wat hun kind leert en wat niet. Critici vrezen een sfeer op scholen waarin lbhtq-leerlingen niet voor hun identiteit of geaardheid durven uit te komen.

Bron: OUTtv