Nieuwe muziek: achter de schermen bij Harry Styles

13 mei 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Harry Styles staat al weken op één met zijn ‘As It Was’. Nu is er een filmpje verschenen met behind-the-scenes-beelden van zijn sexy video. Verder is er nieuwe muziek van Rosalía, Shawn Mendes en Selena Gomez. Ook leuk: jarentachtigtieneridool Debbie Gibson is weer terug!

Rosalía  - ‘Delirio de Grandeza’

De Spaanse Rosalía blijft maar video’s uitbrengen voor tracks die op haar nieuwe album Motomami staan. Hier zien we haar bezig in een Expeditie Robinson-achtige setting, maar dan niet op het strand maar bij een meertje in een bos.

Selena Gomez & Shawn Mendes – ‘Too Sad to Cry’

Selena Gomez en Shawn Mendes zijn niet alleen te verdrietig om te huilen, ook het zingen schiet er een beetje bij in. Verder dan wat fluisterzang gaat het niet, op ‘Too Sad to Cry’. Beetje wrang ook wel van Seleen om Shawn te vragen voor dit droevige duet. Het is net uit met zijn liefje Camila Cabello.

Harry Styles – ‘As It Was (Behind the Scenes)’

De video van Harry Styles ‘As It Was’ is niet alleen fakking sexy, maar ook een waar kunststukje. In deze behind-the-scenes-video is te zien hoe Har en zijn dansers rondzweven in de museale ruimte die het decor vormt voor de video.

Debbie Gibson – ‘Me Not Loving You’

Eind jaren tachtig scoorde Debbie Gibson een wereldhit met de zelfgeschreven ballad ‘Foolish Beat’. In de VS was ze de jongste zangeres die met een eigen geschreven lied die prestatie leverde. ‘Me Not Loving You’ is niet foolish, maar serieuze shit over een relatie die betere tijden heeft gekend.

Metronomy – ‘Love Factory’

Voor ‘Love Factory’ kregen de bandleden van Metronomy bloemenpakken aangemeten waarin ze er uiterst koddig uitzien. Er wordt getapt, gezwierd en gehaasje-overd dat het een lieve lust is. Eeenig.

Shygirl – ‘Firefly’

Op 30 september verschijnt Nymph, het debuutalbum van Shygirl. Achter dit pseudoniem gaat de Londense Blane Muise schuil, die al een reeks exentrieke video’s uitbracht. Die van ‘Firefly’ is een stuk eenvoudiger, maar daarin zit juist de schoonheid.

Ezra Furman – ‘Forever In Sunset’

Tot april 2021 noemde Ezra Furman zichzelf genderqueer, om toen uit de kast te komen als transgender vrouw die biseksueel is. Ze volgt een opleiding tot Rabbi en maakt daarnaast muziek, waaronder bijdragen aan de soundtrack van de Netflix-hit Sex Education. ‘Forever In Sunset’ staat op het derde deel van haar albumtrilogie, dat All of Us Flames heet (de delen een en twee noemde ze Transangelic Exodus en Twelve Nudes).

Kendrick Lamar – ‘The Heart Part 5’

Hé, is dat Will Smith? Kanye West? Jussie Smollett? O.J. Simpson? Kobe Bryant? Voor zijn nieuwe video is Kendrick Lamar de wereld van de deepfakes ingedoken. De tekst correspondeert met de personen die in de video zijn te zien: wanneer Kanye West in beeld komt, bespreekt Kendrick bipolariteit en als de onlangs overleden rapper Nipsey Hussle verschijnt, gaat het over geweld.

Luister ook eens naar de track 'Auntie Diaries', van Lamars nieuwe album Mr. Morale & the Big Steppers. Die gaat over zijn oom die transgender is en over homohaat in de black community.

Sharon Van Etten – ‘Mistakes’

We’ve Been Going About This All Wrong is de naam van Sharon Van Ettens nieuwe album. De video voor ‘Mistakes’ is opgenomen in Brooklyn, New York en je krijgt meteen zin om daar weer eens rond te kijken.

Netta – ‘I Love My Nails’

“Koochi Koochi Koo!” Daar is Netta weer, met deze keer een lied over haar nagels. Die er inderdaad prachtig uitzien, maar na ongeveer 2,5 minuut gebeurt er iets geks.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau