Bros is een idee van Billy Eichner, die samen met regisseur Nick Stoller ook het scenario heeft geschreven. Eichner is zelf gay en stoorde zich eraan dat er tot dusver geen enkele grote blockbuster-studio in Hollywood was die het aandurfde om een romantische comedy te maken waarin alles draait om een gay hoofdpersonage.

Taboe doorbroken

Met Bros is dat taboe nu doorbroken. Studio Universal gaf Eichner groen licht toen hij met zijn voorstel kwam voor de film. Eerder zei Eichner dat hij het maar vreemd vond dat Hollywood wel films uitbracht over een pratende egel (Sonic the Hedgehog), maar geen gay romcoms. Nu is hij blij dat dezelfde studio die verantwoordelijk is voor de Jurassic World- en Fast and the Furious-films het aandurft om Bros uit te brengen.

Eichner speelt zelf de hoofdrol, namelijk Bobby Leiber, een man die een podcast heeft en de opdracht krijgt een film te maken ‘waar zelfs een hetero man met zijn vriendin naar zou willen kijken’. De film is van dezelfde producent als Bridesmaids en Trainwreck, Judd Apatow. 

De cast van Bros bestaat volledig uit lbhtq-acteurs. Naast Eichner is Luke MacFarlane te zien, net als Symone uit RuPaul’s Drag Race, Bowen Yang (Saturday Night Live), T.S. Madison en Broadway-legende Harvey Fierstein.

Realistische seksscènes

Bros heeft de rating R meegekregen, vanwege de seksscènes die erin zitten. Eichner wilde dat de film een realistische weergave zou zijn van zijn leven en dat van andere lhbtq’s. Dus die seksscènes moesten van hem ook realistisch zijn en niet ‘cartoonesk of pornografisch’. Over de scènes zei Eichner dat de studio hem geen strobreed in de weg heeft gelegd.

Hij zei hierover: “Ik wilde iets maken dat authentiek aanvoelt en de complexiteit laat zien van het volwassen leven van een homoseksuele man. Ik moest Nick Stoller en Judd Apatow laten kennismaken met specifieke kenmerken van de gay-cultuur, bijvoorbeeld op het gebied van dating en homoseks. Maar ze stonden er altijd voor open. Ze waren het erover eens dat de film waarheidsgetrouw en authentiek moet zijn.”

Hij voegt eraan toe: "Ik was vanaf het begin heel direct tegen iedereen. Ik zei: als je iets wilt doen dat heel zacht en smakelijk en sitcom-achtig is, dan werk je met de verkeerde man. Een Hallmark-film maken is niet wat we hier doen."

Bekijk hier de trailer van Bros, die vanwege een leeftijdsbeperking alleen op YouTube zelf is te zien.