Fotografie

Bekijk hier de eerste foto’s uit het boek Queer Tattoo

20 mei 2022, Winq redactie, 3 minuten

Er is een jonge en dynamische scene ontstaan die zich toelegt op queer tattooing. Benjamin Wolbergs heeft het werk van vijftig tattoo-artiesten verzameld in zijn nieuwe boek Queer Tattoo, dat onlangs is verschenen. Bekijk hier de eerste beelden.

In de afgelopen jaren is er dankzij een flinke boost via sociale media een jonge en dynamische scene ontstaan ​​die zich toelegt op wat bekend is geworden als queer tattooing.

Veilig, tolerant, inclusief

Deze speciale gemeenschap, die gestaag groeit, is ontstaan ​​uit een verlangen om te breken met de hiërarchieën en patriarchale structuren van de traditionele tattoo-kunst. Het heeft tot doel veilige, tolerante en inclusieve ruimtes te creëren waar queer, niet-binaire en transgender personen buiten de mainstream kunnen experimenteren en hun eigen individuele stijlen en technieken kunnen ontwikkelen.

In hun werk breken veel tattoo-artiesten los van de destructieve, heteronormatieve en kapitalistische schoonheidsidealen en creëren ze een visuele taal die de lange traditie van culturele toe-eigening die de traditionele tattoo-scene kenmerkt, ondermijnt. Hun ontwerpen onthullen een unieke creatieve flair voor queer iconografie.

Vijftig tattoo-artiesten

Benjamin Wolbergs stelde Queer Tattoo samen, een boek dat de eerste uitgebreide introductie biedt tot deze levendige en diverse queer tattoo-gemeenschap. Hij presenteert vijftig internationale tattoo-artiesten met behulp van uitgebreide portretten, teksten en reeksen afbeeldingen.

Queer Tattoo is verkrijgbaar via Verlag-Kettler.de voor de prijs van € 45,--. 

Magazine 114
Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau