Nieuwe muziek: Madonna’s nieuwste ‘Frozen’-remix en Måneskin zingt Supermodel

20 mei 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

“If I could smell your farts…” Madonna heeft wederom een remix uitgebracht van haar hit ‘Frozen’, compleet met nieuwe videobeelden. Verder komt Grimes met een fraai kunstwerkje in de vorm van ‘New Gods’. Maar er is meer nieuwe muziek, bijvoorbeeld van Måneskin, Conan Gray en Phoebe Bridgers. En uit eigen land: Jamila X met 'Pony Girl'!

Madonna & Sickick – ‘Frozen on Fire’

Ze blijven maar komen, de remixes van Madonna’s ‘Frozen’. De ene keer werkt ze samen met 070 Shake, de andere keer met Fireboy DML, maar wat al die nieuwe varianten gemeen hebben is de basis die DJ Sickick heeft gelegd. ‘Frozen on Fire’ is de nieuwste remix, met beelden uit de oude ‘Frozen’-video die zijn aangevuld met nieuwe beelden.

Jamila X – ‘Pony Girl’

Altijd leuk, muziek van eigen bodem. Dragmuzikant Jamila X heeft een liefdeslied uitgebracht over en voor dragqueen Katya Zamolodchikova, met de titel ‘Pony Girl’. Het is in Jamila’s eigen woorden een ‘absurd liedje’, waarover ze vertelt: “Vroeger was ik een paardenmeisje, maar nu wil ik alleen nog op Katya rijden. Het is alsof ik weer 15 ben, en aan niks anders kan denken dan mijn onbereikbare liefde. Maar Katya is een man met een pruik op en heeft geen interesse in vrouwen. Dus een echte romance zit er niet in. Dan maar zo.” De video is gemaakt door JONNA, de alias van Johanneke Dijkstra.

Grimes – ‘New Gods’

Het cyberwereldje van Grimes staat flink op instorten, zo is te zien in de video van ‘New Gods’. De zangeres zit op een betonnen troon te midden van een berg puin, waar elders in de video schedels bloed huilen. Wie zit er achter de knoppen van dit dystopische gebeuren? Ook dat is te zien: het is een alien.

Kalush Orchestra – ‘Stefania’

Na de overwinning van het Eurovisie Songfestival komt Kalush Orchestra nu met de officiële video voor ‘Stefania’. Met beelden van een kapotgeschoten Oekraïne en mensen die op de vlucht zijn geslagen.

IDK – ‘Breathe’

‘Breathe’ is geproduceerd door queer artiest Kaytranada. IDK is de artiestennaam van de 29-jarige zanger/rapper Jason Aaron Mills. ‘Breathe’ is catchy R&B met een dromerig randje.

Phoebe Bridgers – ‘Sidelines’

Mooi hoe Phoebe Bridgers akoestische elementen vermengt met elektronische, vervormde stemmen in dit prachtige liedje.

Conan Gray – ‘Yours’

Een bloesje met ruches en een bloemenveld. Meer heb je soms niet nodig om iets krachtigs neer te zetten. ‘Yours’ is een dramatische pianoballad over een verloren liefde. Maar zijn ze dat niet bijna allemaal?

Flume & Emma Louise – ‘Hollow’

Van de drie singles die Flume onlangs heeft uitgebracht is ‘Hollow’ degene die nog het dichtst in de buurt komt van een rechttoe rechtaan popsong. Met dank aan de vocalen van Emma Louise. En dan zorgt een bijzondere beat toch ineens weer voor een verontrustend effect.

5 Seconds of Summer – ‘Me Myself & I’

De zanger van 5 Seconds of Summer heeft heel veel leuke kleren aan. En mooie make-up.

The Chainsmokers – ‘I Love U’

Het is een beetje kauwgomballenpop, wat The Chainsmokers maken. Het ziet er lekker uit en aanvankelijk smaakt zo’n liedje ook best lekker, maar op een gegeven moment gaat de lol eraf en is het tijd om alles uit te spugen.

Måneskin – ‘Supermodel’

Uiteraard mocht de winnaar van vorig jaar niet ontbreken op het Songfestival. Måneskin kwam optreden met ‘Supermodel’, een lied dat een intro heeft dat doet denken aan Nirvana’s ‘Smells Like Teen Spirit’. Zanger Damiano David had een leuk hansopje aan.

Santigold – ‘High Priestess’

De toekomst van punk rock, zo klinkt de nieuwe single van Santigold. Althans: dat vindt ze zelf. En het klinkt best lekker ook.

Lykke Li – ‘Over’

Op een blikkerige beat zingt Lykke Li dat ze iemand niet meer nodig is en dat het voorbij is. De break-up song wordt begeleid door een video die bestaat uit een achterstevoren afgespeelde loop, waarin een ruzie toch geen ruzie blijkt. Of zoiets.

Oscar and the Wolf – ‘Dancing Machine’

De nieuwe single van Oscar and the Wolf doet in de verte denken aan Tame Impala, wat betreft melancholie. In de video lekker veel Americana die dat gevoel alleen maar versterkt.

Kylie Minogue – ‘Can’t Get You Out of My Head (Peggy Gou Remix)’

Seo Inji heeft de originele video van Kylie opgeleukt met zijn visuals, speciaal voor de nieuwe remix van Peggy Gou. Zelf is de Zuid-Koreaanse artiest ook te zien in de video, die helaas maar twee minuten duurt.

Tame Impala & Diana Ross – ‘Turn Up the Sunshine’

Helaas is er geen video, maar deze willen je niet onthouden. Voor de soundtrack van de nieuwe Minions-film hebben verschillende artiesten tracks uit de jaren zeventig gecoverd. Een van de opmerkelijkste combinaties op dat album is deze, met muziek van Tame Impala en zang van Diana Ross. Samen maken ze er een zonnig discospektakel van.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau