Ford introduceert 'Tough Talks', een nieuwe reeks video's waarin wordt onderzocht hoe de autobranche, en plekken daarbuiten, een cultuur van integratie en bondgenootschap voor de lhbtq-gemeenschap kunnen bevorderen.

Rugby-professional Gareth Thomas

De eerste aflevering wordt gepresenteerd door de Welse sportlegende en eerste openlijk homoseksuele rugby professional Gareth Thomas. In deze introductie van de serie worden de specifieke lhbtq-problemen besproken waarmee ook de autobranche te kampen heeft.

Hij wordt onder andere vergezeld door Ed Rogers, een Ford-medewerker in het VK die voorzitter is van Ford Pride – Fords lhbtq-resourcegroep voor werknemers – en de oprichter en voorzitter is van Driving Pride, een groep mensen die werkzaam zijn bij verschillende autofabrikanten en zich inzetten voor het uitbannen van discriminatie in de branche.

Echte ervaringen

"Iets waar ik mijn buik vol van heb, is dat mensen zeggen: ‘nou, dat gebeurt niet in 2022, omdat de samenleving progressiever is geworden en de dingen zijn veranderd’. Maar het feit dat we dit gesprek openlijk voeren, is de realiteit van 2022 die is gebaseerd op echte ervaringen”, aldus Gareth Thomas, voormalig Welsh rugby union-speler.

Vervolgens neemt Charlie Martin, een Britse coureur en transgenderrechtenactivist, plaats in de passagiersstoel om te praten over de uitdagingen waarmee zij werd geconfronteerd tijdens haar transitie binnen een door mannen gedomineerde sport. Ze stapt ook achter het stuur van de door Ford gemaakte “Very Gay” Ranger Raptor en laat zien wat de auto kan tijdens een heuvelklim.

"Stoerheid gaat voor mij vaak over authentiek zijn over je emoties en wat je ervaart, en dat je dit op een open manier aan anderen kunt laten zien," aldus Charlie Martin, autocoureur en transgenderrechtenactivist.

Bondgenoten

In elke aflevering van Tough Talks praat Gareth Thomas met prominente leden van de lhbtq-gemeenschap uit heel Europa. Ook bondgenoten komen aan het woord, dit zijn mensen die actief de gelijkheid en eerlijke behandeling van de lhbtq -gemeenschap steunen. De afleveringen zijn gericht op verschillende thema’s, de impact ervan en het aan de kaak stellen van verschillende stereotypen die in en buiten de automotive-cultuur voorkomen.

De eerste aflevering is nu te zien via YouTube (zie onderaan dit artikel) en is één van een aantal acties van Ford in de missie om discriminatie uit te bannen en de lhbtq-gemeenschap een stem te geven in de autobranche.

Ford Pride ERG

Sinds 1995 verdedigt de werknemersresourcegroep Ford Pride ERG (voorheen GLOBE) wereldwijd lhbtq-rechten, evenals integratie op de werkplek in alle aspecten van het bedrijfsleven. De resourcegroep werd in 1996 bij Ford in Europa geïntroduceerd, waardoor Ford een van de eerste bedrijven was die een dergelijke personeelsgroep oprichtte en een genderidentiteitsverbintenis ontwikkelde.

Ford is ook een van de oprichters van Driving Pride; een netwerk dat dit jaar is geïntroduceerd voor professionals in de autobranche, die zich identificeren als lhbtq en hun heteroseksuele bondgenoten.