Heartstopper: Netflix kondigt seizoen 2 én 3 aan

Leestijd: < 1 min

Dat Heartstopper populair was, wisten we al. Maar zo populair? De serie kreeg een beoordeling van 100% op de filmsite Rotten Tomatoes, iets wat niet vaak eerder is gebeurd. En nu heeft Netflix aangekondigd dat er niet één, maar twee nieuwe seizoenen zijn besteld.

Heartstopper vertelt het verhaal van de scholieren Nick Nelson en Charlie Spring (gespeeld door Kit Connor en Joe Locke), die eerst met elkaar bevriend raken en later warme gevoelens voor elkaar ontwikkelen.

De Netflix-serie is gebaseerd op de graphic novels van Alice Oseman, die ook betrokken was bij het maken van de serie. In de nieuwste editie van Winq lees je een uitgebreid interview met haar en met de acteurs.

Mentale gezondheid

Acteur John Locke liet weten erg uit te kijken naar een nieuw seizoen, waarin is te zien hoe de relatie tussen de twee scholieren zich verder ontwikkelt. Hij zegt: “In de volgende graphic novel is te zien hoe Charlie worstelt met zijn mentale gezondheid. Het lijkt me interessant om daar dieper in te duiken. Vaak worden dergelijke problemen op tv nogal dramatisch in beeld gebracht, ik hoop dat wij deze onderwerpen op een lichtere manier in beeld kunnen brengen.”

Transgender actrice Yasmin Finney, die de rol van Elle Argent speelt, hoopt dat er in het nieuwe seizoen ook meer aandacht is voor het feit dat haar personage net als zij transgender is. “Er komt in ieder geval een hoop spannends aan!”

Powered by Labrador CMS