Nieuwe muziek: mag Floor Jansen naar het Eurovisie Songfestival?

Verder nieuw werk van Harry Styles en Tate McRae

27 mei 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

Idee: zullen we Floor Jansen vragen voor het Eurovisie Songfestival, volgend jaar? Haar nieuwe single ‘Storm’ is gegarandeerd een ticket voor de finale. Verder heeft Harry Styles het licht gezien, deze week. Ook is er de nieuwe video van Keiynan Lonsdale, die zowel sexy is als inspireert. Maar er is meer nieuwe muziek…

Harry Styles – ‘Daylight’

We beginnen met Harry Styles, die te zien is in een video die is gemaakt voor The Late Late Show, door James Corden himself. Het is nog net geen clownspakje dat Har aanheeft, met die grote strik en bolhoed.

Tate McRae – ‘What Would You Do?’

Vandaag is het debuutalbum van Tate McRae uitgekomen, met de titel I Used to Think I Could Fly. ‘What Would You Do?’ is een snappy poptrack met een video waarin te zien is hoe lenig Tate eigenlijk is.

Rammstein – ‘Dicke Titten’

Wat begint als een track van De Alpenzusjes, compleet met hoorngeschal en hoempa, gaat na een halve minuut alweer over in het rechttoe rechtaan gerag van Rammstein. Zanger Till Lindemann ziet er doodeng uit in de horrorvideo waarin verder een fraaie rol is weggelegd voor een meid die de titel van deze track eer aandoet.

Sigrid – ‘Bad Life (Acoustic)’

Breekbaar, teder, gevoelig en troostrijk. Dat is de akoestische versie van ‘Bad Life’ van Sigrid uit Noorwegen. Maar gelukkig: “It’s just a bad day, not a bad life.” Mooi ook, hoe Bring Me The Horizon uithaalt.

Floor Jansen – ‘Storm’

Bijna had hierboven ‘Stom’ gestaan, maar gelukkig was dat een tikfout want er is werkelijk niets stom aan ‘Storm’. Floor Jansen nailt deze pianoballad van begin tot einde. Volgend jaar voor Nederland naar het Songfestival?

Flume & Virgen María – ‘Only Fans’

Voor de fans van Only Fans die van het betere bdsm-werk houden: deze nieuwe, vrij extreme video van Flume. Leuk ook dat de zangeres eigenlijk gewoon De Maagd Maria heet. Had Madonna moeten verzinnen, back in the day

Keiynan Lonsdale – ‘Ancient One’

Woensdag was hij nog ‘Hot op Instagram’ omdat hij de hoofdrol speelt in de film My Fake Boyfriend en vandaag delen we nieuwe muziek van dit multitalent: Keiynan Lonsdale. Van zijn album Rainbow Boy is dit de nieuwe single, met een aanstekelijke en inspirerende video.

Navarone – ‘The End of the World’

In 2019 grepen ze nét naast de overwinning van The Voice of Holland, maar volgende maand staat Navarone toch maar mooi op Pinkpop. Wellicht óók een goed idee, om deze rockers naar het Songfestival te sturen, want ‘The End of the World’ heeft dat euforische festivalgevoel helemaal te pakken.

Darin – ‘Superstar’

De immer creatief uitgedoste Koerdisch-Zweedse zanger Darin Zanyar is in zijn geboorteland, Zweden dus, een van de bestverkopende artiesten. In augustus 2020 volgde zijn coming-out als gay, via een Instagram-bericht. ‘Superstar’ is vet aangezette disco met in het refrein een heerlijke falsetstem om lekker hard mee te zingen.

Kehlani – ‘Melt’

Nog een queer act. Kehlani staat in de video voor ‘Melt’ in een kapelletje in een outfit die doet denken aan een bruidsjurk. Maar wie is diens bruid?

Mimi Webb – ‘Goodbye’

Deze 21-jarige Britse zangeres staat vanavond in een uitverkochte Melkweg en is op 18 juni te zien op Pinkpop. ‘Goodbye’ gaat over een relatie die ze is ontgroeid. Tijd om elkaar gedag te zoenen.

Empress Of – ‘Dance for You’

Alweer een jaar of zeven brengt Lorely Rodriguez muziek uit als Empress Of. ‘Dance for You’ is een van de vijf tracks op haar nieuwe EP, Save Me. Prachtige video, met al die dansende silhouetten.

Oliver Sim – ‘Hideous’

Al sinds zijn zeventiende weet Oliver Sim, bassist van The xx, dat hij hiv heeft en daarover gaat ‘Hideous’. Hij zingt over de schaamte en angst die hij voelde als tiener. Op de single is ook Jimmy Somerville te horen, ooit zanger van Bronski Beat en de Communards. Hij speelt daarnaast ook een rol in de video.

Marina Herlop – ‘Abans Abans’

Experimentele Spaanstalige muziek, we zijn d’r dol op. Marina Herlops nieuwe album Pripyat doet ergens denken aan het werk van Björk. In de video verdwaalt de zangeres in een grot en komt ze onder meer drie lama’s tegen.

Def Leppard – ‘Fire It Up’

Tot slot dit jarentachtigrockrelikwie dat ook in Nederland enorme hits scoorde. Ze maken nog altijd dezelfde heavy metal als toen, niet per se het favoriete genre alhier. Maar we delen graag deze video, want wat blijkt: zanger Joe Elliott heeft dezelfde kapper als Mireille Bekooij!

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau