Rainbow Railroad is een non-profitorganisatie die zich wereldwijd inzet voor kwetsbare lhbtq-personen. Een van de zaken waarvoor ze zich sterk maken is de hulp aan Afghanen die hun land zijn ontvlucht vanwege de Taliban die daar de macht hebben gegrepen.

De complete opbrengst van Tom Daleys Pride-kledingcollectie gaat naar Rainbow Railroad. In een statement zegt de met Olympisch goud bekroonde schoonspringer dat hij dankbaar is dat hij in een land mag wonen waar hij niet in angst hoeft te leven. “Wat niet gezegd kan worden over onze lhbtq-familie in delen van de wereld die te maken hebben met geweld en onderdrukking, alleen om zie ze zijn.”

Made With Love

Tom Daley lanceerde in november 2021 zijn modelabel Made With Love. Zijn kleding bestaat grotendeels uit gebreide truien, sjaals en andere breiwerken; hij viel op tijdens de Olympische Spelen in Tokio waar hij al breiend naar zijn concullega’s zat te kijken. Sindsdien nam zijn hobby een vlucht en verkoopt hij zijn eigen kleding.

Daar komt nu dus een Pride-collectie bij, waarvan de opbrengst gaat naar Rainbow Railroad. Die is te vinden op de website ByTomDaley.com en bestaat uit T-shirts, tanktops, hoodies en sweaters in pasteltinten, zwart of wit en met regenboogkleuren.