Nieuwe muziek: Måneskins ‘Supermodel’-video en Madonna in de remix

Supersterren en supermodellen

03 juni 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

In een jaar tijd groeiden de mensen van Måneskin uit tot supersterren en nu is er de nieuwe video vol supermodellen. Verder komt Madonna met een geremasterde versie van de remix van ‘Deeper and Deeper’, die verrassend fris klinkt. Maar er is meer nieuwe muziek, onder meer van M.I.A., de Yeah Yeah Yeahs, Phoebe Bridgers en Beth Orton.

Måneskin – ‘Supermodel’

Het wereldwijde publiek leerde Måneskin vorig jaar kennen tijdens het Eurovisie Songfestival. Als een van de weinige winnaars bleven ze het hele jaar door in the picture en tijdens de editie van dit jaar ging hun nieuwe single ‘Supermodel’ in première. Daar hebben ze nu een lekker dramatische video bij gemaakt, met niet zo’n happy end…

M.I.A. – ‘The One’

De muziek van M.I.A. is meestal best wel militant, maar ‘The One’ is op een ietwat aparte manier bijna romantisch. Zou het door de ondergaande zon komen? Door het levensgrote waterlelie-opblaaskussen waar de zangeres op ronddobbert? Haar blonde Rapunzel-pruik?

Madonna – ‘Deeper and Deeper (David’s Radio Edit)

In augustus verschijnt Madonna’s remixproject Finally Enough Love, met daarop haar vijftig nummer één hits uit de Amerikaanse dance-chart. Als voorproefje is de radio edit van David Morales geremastered. Ook de video heeft een oppepper gekregen, met een modern kleurenfilter. Het resultaat klinkt verrassend fris en modern.

Yeah Yeah Yeahs & Perfume Genius – ‘Spitting Off the Edge of the World ft. Perfume Genius’

Yes! De Yeah Yeah Yeahs zijn terug! En dan ook nog eens samen met de geniale Perfume Genius. Wat hetzelfde is gebleven is het bloempotkapsel van zangeres Karen O, net als het gruizige geluid. Wat nieuw is, is deze epische single. Welcome back!

DJ Snake – ‘Disco Maghreb’

Disco Maghreb is de naam van een iconisch Algerijns platenlabel. DJ Snake keert op de track met dezelfde naam terug naar zijn roots.

Panic! At The Disco – ‘Viva Las Vengeance’

De heren van Panic! At The Disco bedienen min of meer dezelfde fanschare als de Yeah Yeah Yeahs en er is nog een overeenkomst: ook zij zijn na jaren weer terug van weggeweest met een lekker hoekig nummer waarvan vooral het refrein met het achtergrondkoor zich meteen in je hoofd nestelt.

Calvin Harris, Dua Lipa & Young Thug – ‘Potion’

Op een lome funktrack viert Calvin Harris de zwoele zomer. Dua Lipa’s stem kleurt mooier dan ooit bij de beats en dan die tekst… Naughty! In de video ontbreekt ieder spoor van de grote man achter dit lied, Calvin himself. Pas helemaal op het eind mag Dua even tegen hem aanhangen.

Gerardo – ‘Miracle’

‘Miracle’ is de vijfde single van singer-songwriter Gerardo, uit Spanje afkomstig en nu woonachtig in Rotterdam. Het nummer is een liedje over hoop in de liefde. Alles in het leven is vergankelijk, maar soms is de liefde tussen twee mensen voor de eeuwigheid. Met het hopen op een wonder verkondigt Gerardo zijn ware liefde voor die ene speciale persoon. ‘Miracle’ is een uptempo bubblegum popnummer met een pakkende melodie en een opbeurende bridge in het Spaans.

of Montreal – ‘Marijuana’s A Working Woman'

Indie-act of Montreal komt met een mengeling van folk en psychedelische progrock op deze nieuwe single. Je wordt al high als je kijkt naar de video.

Phoebe Bridgers – ‘Sidelines’

Singer-songwriter Phoebe Bridgers schreef dit lied speciaal voor de Hulu-serie Conversations With Friends. Het is een intens nummer met een mooie tekst.

Tears For Fears – ‘My Demons’

De comeback van Tears For Fears heeft een fraai album opgeleverd met veelal tijdloze muziek. ‘My Demons’ klinkt bijna industrieel voor het doen van de twee heren. In de video is danser en choreograaf Ed Monro te zien die de demonen van zich afdanst.

Calum Scott – ‘Boys In The Street’

Je verwacht het niet meteen, dat er uit zo’n grote, ruig bebaarde man zo’n gevoelig stemgeluid komt. Maar het lied heeft dan ook een belangrijk thema: “My son’s kissing boys in the street.” Hiermee rekent hij af met de stemmen uit zijn eigen jeugd.

Beth Orton – ‘Weather Alive’

Deze Britse singer-songwriter maakt muziek op het snijvlak van folk en elektronica en werd in 1992 ontdekt door William Orbit. Weather Alive is haar eerste album in zes jaar en de titeltrack is tevens de eerste single. In zeven minuten bouwt ze een waar kunstwerk op.

Chef’Special – ‘Superman’

Deze nieuwe pianoballad van Chef’Special gaat over terugkijken op het verleden, stilstaan bij herinneringen en het besef dat je door onomkeerbare veranderingen om je heen en in jezelf nooit meer terug kan naar hoe het was. De tijd waarin alles nog openlag ligt voorgoed achter je. De nostalgie van ‘Superman’ wordt in de videoclip in een one-taker in beeld gebracht door regisseurs Max Houtman en Lieke Bezemer. “Het is een gestileerde weergave van de levensloop van de band tot nu toe”, verteld door leadzanger Joshua Nolet. 

 

Doja Cat – ‘Vegas’

Wat doet een R&B-track met een ‘Hound Dog’-verwijzing op de soundtrack van de nieuwe Elvis-film? Laat dat maar aan Baz Luhrman over… Het is even wennen, maar na een paar luisterbeurten gaat dit lied helemaal onder je huid zitten.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau